siglatentv

Magazin Haine Femei Big Mag

Ce emisiune urmarești la TEN TV ?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

Magazin Haine - BIG Mag

big mag oferte rochii femei dama ieftine

Sala Evenimente A&O Lugoj

restaurant nunta botez lugoj ao


BASARABENI ÎN VIZITĂ LA TIMIȘOARA - 9 SEPTEMBRIE

basarabeni timisoaraCu ajutorul proiectului ”Vizitează-ți țara”!, un grup de peste 50 de basarabeni a avut ocazia în aceste zile să vină pentru prima dată în România. Una dintre destinațiile principale vizate de către organizatorii proiectului a fost chiar Timișoara. Proiectul are ca scop aducerea basarabenilor împreună cu românii și cunoașterea țării mamă. Vizitatorii au astfel, posibilitatea să își cunoască originile și să interacționeze cu cetățeni români în aceeași limbă.
 
Cătălin Hogiu, reprezentant Acțiunea 2012:
Acțiunea 2012 este o federație de ONG-uri constituite pe teritoriul României. Corespondenții noștri din Basarabia se numesc ”Tinerii Moldovei”, dar noi ne desfășurăm activitatea în România. La Timișoara am venit la chemarea partenerilor noștri, inclusiv la chemarea Consiliului Județean Timiș, parteneri în proiectul Cunoaște-ți țara. Acest proiect l-am inițiat în urmă cu un an de zile și presupune aducerea a 100.000 de basarabeni, care nu au mai fost niciodată pe teritoriul României. Scopul este ca vizitatorii să cunoască personal țara, să viziteze diferite regiuni și să își formeze propria opinie. Până acum am reușit să aducem 40.000 de basarabeni
Consiliul Județean Timiș susține inițiativa cetățenilor din Republica Moldova și a sprijinit delegația acestora prin asigurarea cazării pe parcursul celor trei zile de vizită și intrări gratuite la muzee și diferitele instituții culturale din Timișoara.
 
Roxana Iliescu, vicepreședinte CJ Timiș (PMP):
Este un moment important pentru Timiș, vizita cetățenilor din Basarabia. Noi continuăm să îi sprijinim pe frații noștri de peste Prut, ca să își cunoască patria mamă, să cunoască în mod special Timișul și Timișoara, în special instituțiile culturale. Îi sprijinim financiar. Alocăm anumite sume de bani în funcție de nevoile pe care le au. Nu exclusiv, până acum mă bucur să aflu că un aport semnificativ, extrem de important l-a avut Mitropolia Banatului
Inițierea proiectului ”Acțiunea 2012” a pornit de la anumite statistici care susțineau că 70% dintre basarabeni nu au fost niciodată în România și nu își cunosc originile, scopul proiectului fiind acela ca cetățenii moldoveni să cunoască România în realitate. 
 
basarabeni, vizita, timisoara, proiect, ong

Add comment

Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obșcene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, înjurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul tentv.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Întreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Security code
Refresh

ten tv lugoj live

Știri și Evenimente Recente

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală
greva 620x400Funcţionarii din administraţia publică locală ameninţă că vor declanşa acţiuni de protest în toată ţara şi vor bloca instituţiile, dacă proiectul de lege cadru privind salarizarea nu va ţine cont de sugestiile sindicatelor.
Într-un comunicat trimis la redacţie Cetăţeanul, Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului TIMISOARA, în care sunt înscrişi şi majoritatea funcţionarilor din Primăria Lugoj explică în detaliu care sunt nemulţumirile legate de legea salarizării şi solicitările privind acest act normativ. Mai jos, vă prezentăm integral, comunicatul  sindicaliştilor.
COMUNICAT
Federațiile sindicatelor din administrația publică locală sunt profund indignate și dezaprobă modul de desfășurare a dezbaterilor publice, în Comisia de muncă , familie și protecție socială din Senat, pe seama proiectului legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Toată dezbaterea nu a fost decât un simulacru care a avut drept scop crearea unei aparențe de legimitate a unui proiect de act normativ prin care se instituie un tratament salarial diferit, pentru cei care au aceleași funcții și desfășoară aceeași activitate, în funcție de interese și afinități obscure. Ori, neasumarea răspunderii Guvernului pentru acest proiect a fost justificată public prin necesitatea suplimentării timpului pentru dezbaterea acestuia, pentru „a da forța necesară unei astfel de legi. ”
Actualul proiect al legii, așa cum de altfel rezultă și din titlu, privește salarizarea personalului plătit din fonduri publice, într-un anume mod gândit de guvern, fără a reglementa o salarizare unitară, atât de necesară, în vederea eliminării dezechilibrelor și haosului din sistemul bugetar .
Proiectul nu ține cont de salariile existente în plată, nu echivalează funcțiile intersectoriale, și reglementează acordarea unor sporuri fără nici un fundament, care duc la alte inechități. Astfel, sporul pentru condiții vătămătoare este procent din salariu și nu în acord cu timpul în care se desfășoară activitatea în condițiile respective, cum de altfel au propus toate sindicatele, întrucât acesta afectează starea de sănătate și nu nivelul salarial. Sporul pentru titlul de doctor este condiționat de desfășurarea activității în domeniul respectiv nu și de cerința postului, întrucît salariul este corespunzător postului și nu persoanei.
Pe de altă parte, proiectul nu are o abordare unitară în stabilirea salariilor. Fără nici o justificare unele salarii sunt stabilite la gradația zero, altele conțin sporul de vechime la nivel maxim care raportate la salariul minim din 2022, dau coeficienți diferiți, în dezavantajul celor cu gradația zero.
De asemenea nu stabilește salariile pentru toți angajații din sistemul bugetar și invocând așa zisă autonomie, lasă la latitudinea aleșilor locali, stabilirea nivelului salariilor de bază pentru administrația publică locală, situație în care nu putem vorbi de o salarizare unitară în domeniul bugetar.
Stabilirea nivelului salariilor de bază de către cei aleși, care nu sunt specialiști în domeniu și nu cunosc activitatea executivului, va duce la politizarea excesivă a funcției publice, contrară prevederilor legale și la o discriminare a administrației publice locale față de administrația centrală și față de celelalte sectoare din domeniul bugetar, în dezacord cu principiile proiectului legii salarizării.
Vom asista la un nou val de discriminări cu discrepanțe salariale între angajații care au aceleași funcții, aceeași vechime, activitate similară și care lucrează în aceleași condiții, ceea ce va duce la menținerea haosului în sistem. Ori, pentru eliminarea haosului existent, era nevoie de o colaborare strânsă între cei care elaborau legea și partenerii sociali în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru elaborarea unei legi care să înlăture dezechilibrele și să fie predictibilă pe termen lung.
Totodată, acest proiect de lege este neconstituțional :
Reglementările din cuprinsul acestuia sunt în contradicție cu principiile care au stat la baza elaborării lui :
– principiul nediscriminării, în sensul eliminării oricăror forme de discriminare și instituirii unui tratament egal cu privire la personalul din sectorul bugetar care prestează aceeași activitate și are aceeași vechime în muncă și în funcție;
– principiul egalităţii, prin asigurarea de salarii de bază egale pentru muncă cu valoare egală;
– principiul importanţei sociale a muncii, în sensul că salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizează în raport cu responsabilitatea, complexitatea, riscurile activităţii şi nivelul studiilor;
– principiul transparenței mecanismului de stabilire a drepturilor salariale, în sensul asigurării predictibilității salariale pentru personalul din sectorul bugetar;
  1. Nu ține cont de Decizia CCR nr. 794/2016, conform căreia actul normativ de reglementare a salariilor trebuie să realizeze cel puțin alinierea salariilor la nivel salariului maxim al familiei ocupaționale;
III. Interzice dreptul la negociere colectivă , garantat de Constituție;
  1. Politizează funcția publică locală contrar prevederilor legale – Statutul funcționarului public.
Solicităm reluarea dezbaterilor cu partenerii sociali în vederea înlăturării erorilor, discriminărilor și dezechilibrelor din cuprinsul proiectului de lege, înainte de a fi dezbătut și adoptat în Parlament.
În situația în care, Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, care este Camera decizională, nu va ține seamă de propunerile noastre, vom declanșa acțiuni de protest ajungând până la blocarea activității în administrația publică locală.
 
sursa: cetateanul.ro
An perfect pentru voleiul juvenil! Cadetele de la CSŞ Lugoj calificate de pe primul loc în finala campionatului național
18556522 1395949450444383 9007798409024570051 oEchipa de la grupa de cadete a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj s-a calificat din poziţia de lider al seriei 4, din turneul semifinal 1, în finala Campionatului Naţional feminin, întregind astfel o performanță extraordinară a catedrei unde antrenează Dorin Horvath, Carmen Todros și Ionela Canea.
CSȘ Lugoj a reușit performanța, în acest an, de a avea toate echipele calificate în finala campionatului, indiferent de categoria de vârstă: minivolei, junioare III (speranțe), junioare II (cadete) și junioare I. Singurul club care se poate lăuda cu aceeași performanță este Dinamo București.
Competiţia în care a fost angrenată echipa de cadete, a contat pentru faza a doua  a ediţiei 2016-2017 a campionatului și a fost organizată la Baia-Mare. Întrecerea a opus la fileu formaţiile: CSŞ 2 CSM Baia Mare, LPS Cluj-Napoca, CS Victoria Nădlac, ACS Viitorul Borş, CSŞ CSVC Cetate Deva şi CSŞ Lugoj.
Gruparea lugojeană, antrenată de profesorul Dorin Horvath, a reuşit un parcurs foarte bun, cedând doar un singur set în duelul din ultima zi a competiţiei (21 mai), în care a întâlnit echipa gazdă, CSŞ 2 CSM Baia Mare, pe care a învins-o cu 3-1. În celelalte partide programate, elevele lui Horvath nu au dat nici o şansă adversarelor şi s-au impus clar cu 3-0.

“Este o calificare pe care am obţinut-o din prima, de pe primul loc. A fost un turneu disputat, fetele noastre au jucat bine şi merită felicitate pentru ce au reuşit să facă pe teren”, a punctat Dorin Horvath.

Au contribuit la această performanță: Rossana Nistor, Noemi Csillag, Arina Ivaşcu, Ramona Farkaş, Camelia Mititel, Raluca Oargă, Vanessa Fiat, Georgiana Popa, Patricia Bărbulescu, Cătălina Turcu, Ana-Maria Drăgoi şi Roberta Bârliba.
În finala din 10-14 iunie se califică şase echipe din patru serii de câte şase echipe semifinaliste. Lugojul este calificată alături de Dinamo Bucureşti, CSŞ 5 Bucureşti şi CSU Medicina CNUE Târgu-Mureş, formaţii clasate pe primul loc în seriile lor.
Echipele clasate pe locurile doi şi trei vor juca în recalificare, într-o serie din care se mai califică două echipe pentru finală. Din seria a 4-a participă în semifinala a doua CSŞ 2 CSM Baia-Mare şi LPS Cluj-Napoca.
 
sursa: redesteptarea.ro
Festival de teatru, organizat de Centrul Școlar ”Alexandru Roșca” din Lugoj
festival teatruZiua de 24 mai se anunță a fi una de mare sărbătoare pentru C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca” din  Lugoj, întrucât începând din 2012, în fiecare an, instituția a organizat un festival de teatru pentru elevii din învățământul special, anul acesta ajuns la ediția cu numărul șapte.

”Festivalul, deși a început timid, a fost un succes încă de la prima ediție. Cu trecerea anilor fenomenul artistic a luat amploare ajungând ca în acest an să fie un record în ceea ce privește numărul de participanți, zece instituții de învățământ special, din trei județe. Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice, care s-au ocupat de pregătirea copiilor și nu în ultimul rând tuturor colegilor care au ajutat în organizarea festivalului. În premieră, anul acesta, s-a obținut și o sponsorizare pentru premiile copiilor. Un om cu suflet mare, Marius Zeno Gaidoș, iar pe lângă dânsul au mai existat două persoane particulare, care au sponsorizat, dar doresc să-și păstreze anonimatul. Le mulțumim din suflet pentru gestul făcut. Le doresc mult succes elevilor ce vor fi prezenți pe scenă”, a declarat prof. psihopedagogie specială Lelica Oneșan, coordonator al acțiunii.

Pe lista participanților se regăsesc C.Ș.E.I. ”Orizont” Oradea, cu piesa ”Darul mamei natură”, Școala Gimnazială Specială Caransebeș cu piesa ”Castravetele”, C.Ș.E.I.”Aurora” din Reșița cu”Făt-frumos s-a pierdut pe messinger” și C.Ș.E.I.”Christiana” din Bocșa cu piesa ”Ora de gimnastică”.
Județul Timiș are cei mai mulți reprezentanți, șase instituții de învățământ special. Din Timișoara: C.Ș.E.I. ”P.P.Neveanu”-”Rețeta buclucașă”, C.Ș.E.I.”D. Ciumăgeanu”-”Fetița cu chibrituri”, C.Ș.E.I. ”C.Pufan” – ”Mărul buclucaș”, Liceul Special ”Iris”- ”O soție superioară”.
Din Recaș participă elevi ai C.Ș.E.I. ”C.Păunescu” cu piesa ”Coliba iepurașilor”, în timp ce elevii instituției organizatoare, C.Ș.E.I. ”Al. Roșca” Lugoj, urcă pe scenă cu piesa ”Nevasta leneșă”.
Jurizarea este realizată de specialiști, oameni de teatru, Tudor Trăilă, directorul teatrului municipal ”Traian Grozăvescu”, Ileana Căprariu, actriță a teatrul lugojean și prof. Simona Berghin, directoarea Clubului Copiilor.  
 
sursa: redesteptarea.ro
971795