siglatentv

Magazin Haine Femei Big Mag

A AJUNS NOUL GENERATOR ELECTRIC LA SPITAL!

A AJUNS NOUL GENERATOR ELECTRIC LA SPITAL!

O veste excelentă pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical al unităţii spitaliceşti...

CARDURI EUROPENE PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂŢI

CARDURI EUROPENE PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂŢI

Persoanele cu dizabilităţi din Lugoj pot depune cereri pentru eliberarea Cardului european pentru...

EXPOZIŢIA DE ARME DE LA MUZEU, CU SUCCES LA PUBLIC

EXPOZIŢIA DE ARME DE LA MUZEU, CU SUCCES LA PUBLIC

Ieri după amiaza, la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Lugoj a început expoziţia...

LUNI ÎNCEP PROBELE SCRISE LA BACALAUREAT

LUNI ÎNCEP PROBELE SCRISE LA BACALAUREAT

Din nou emoții pentru elevii care au terminat clasa a XII-a. Cei care au trecut de probele orale...

PASARELA CFR INTRĂ ÎN REPARAȚII

PASARELA CFR INTRĂ ÎN REPARAȚII

Pasarela CFR din Lugoj a fost inclusă în planul administrației locale de lucrări de...

 • A AJUNS NOUL GENERATOR ELECTRIC LA SPITAL!

  A AJUNS NOUL GENERATOR ELECTRIC LA SPITAL!

  Friday, 23 June 2017 15:45
 • CARDURI EUROPENE PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂŢI

  CARDURI EUROPENE PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂŢI

  Friday, 23 June 2017 15:44
 • EXPOZIŢIA DE ARME DE LA MUZEU, CU SUCCES LA PUBLIC

  EXPOZIŢIA DE ARME DE LA MUZEU, CU SUCCES LA PUBLIC

  Friday, 23 June 2017 15:42
 • LUNI ÎNCEP PROBELE SCRISE LA BACALAUREAT

  LUNI ÎNCEP PROBELE SCRISE LA BACALAUREAT

  Friday, 23 June 2017 15:40
 • PASARELA CFR INTRĂ ÎN REPARAȚII

  PASARELA CFR INTRĂ ÎN REPARAȚII

  Friday, 23 June 2017 15:38
Ce emisiune urmarești la TEN TV ?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

Ten TV Lugoj

vlcsnap 2015 11 12 12h03m38s61

Magazin Haine - BIG Mag

big mag oferte rochii femei dama ieftine

Sala Evenimente A&O Lugoj

restaurant nunta botez lugoj ao


Grefierii din Prahova, Arad, Constanţa, Alba, Sibiu, Dolj şi Cluj protestează faţă de prevederile noii legi a salarizării: Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi

img 5947Grefierii din Prahova, Arad şi Constanţa protestează, marţi, faţă de prevederile noii legi a salarizării. Ei spun că, în urma aplicării prevederilor, pot pierde chiar până la 1.300 de lei din salarii, iar cei cu studii medii vor avea salarii mai mari. Şi grefierii din Alba, Sibiu, Dolj şi cei din Cluj protestează fiind nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare.
Marţi, aproximativ o sută de grefieri de la Tribunalul Prahova şi Judecătoria Ploieşti protestează în faţa instanţelor, nemulţumiţi de prevederile noii legi a salarizării.
Potrivit sindicaliştilor, şedinţele de judecată nu au fost suspendate.
Grefierii nu scandează, doar poartă afişe cu mesaje precum: "Protest spontan împotriva legii salarizării unice" sau " Salarizare proporţională cu vechimea în muncă".
La Arad, circa 40 de grefieri din cadrul Tribunalului şi Judecătoriei au oprit munca şi protestează în faţa Tribunalui Arad din centrul municipiului.
Pe afişele grefierilor scrie "Protest", oamenii fiind nemuluţimţi de proiectul de lege a salarizării unitare.
"Activitatea instanţelor se desfăşoară normal, atât şedinţele de judecată, cât şi compartimentele desfăşoară activităţi cu publicul, nefiind afectate de protest”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, consilierul pentru informaţii publice din cadrul Tribunalului Arad, Diana Dărăban.
Protestul membrilor sindicatului IusLex Arad va dura până la ora 13.00.
În faţa Tribunalului Constanţa protestează aproximativ 20 de grefieri, angajaţi ai instanţelor constănţene. Ei au afişe cu mesajul ”Protest Spontan”, iar acţiunea se desfăşoară în linişte.
Grefierii spun că în urma aplicării prevederilor legii salarizării unitare pot pierde şi până la 1.300 de lei din salariu, iar cei cu studii medii vor avea salarii mai mari.
Protestul se desfăşoară fără ca activitatea instanţelor să fie afectată.
Grefierii din Alba protestează din nou în faţa instanţei. Şi cei din Cluj au ieşit în stradă
Circa 100 de grefieri din Alba protestează, marţi, a doua zi consecutiv, în faţa Judecătoriei Alba Iulia, nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare. Şi cei din Cluj au protestat o jumătate de oră în faţa Palatului de Justiţie pentru că nu au fost consultaţi în legătură cu Legea salarizării.
Circa 100 de grefieri din Alba protestează, marţi, a doua zi consecutiv, în faţa Judecătoriei Alba Iulia, nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare, protestul fiind ”singura cale la care reacţionează organele de decizie”, a spus liderul sindical, grefier Raul Ban Nicolae.
Raul Ban a declarat că la protest participă grefieri de pe raza Curţii de Apel Alba Iulia, Tribunalului Alba şi Judecătoriei Alba Iulia, angajaţii fiind nemulţumiţi că noua Lege a salarizării le diminuează veniturile.
”Este un protest spontan, nimic din ce am solicitat noi până acum nu s-a rezolvat. Motivul principal este nemulţumirea faţă de Legea salarizării unitare care vine să lovească în veniturile noastre, în mod direct, în sensul scăderii drastice. Creează o stare de nemulţumire şi înţelegem să protestăm, am propus unele amendamente, însă nu au fost luate în considerare. Noi sperăm până la momentul la care se va adopta forma finală că se va ajunge la un consens. Până atunci noi înţelegem să adoptăm această formă de protest că nu suntem băgaţi în seamă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Raul Ban.
Acesta a adăugat că se ia în calcul întreruperea activităţii pe termen îndelungat dacă proiectul Legii salarizării nu va fi modificat.
”Este un fapt trist, ne cerem scuze pe această cale persoanelor care au de rezolvat diverse probleme la instanţele din Alba. Nu dorim să aibă neplăceri, dar este singura modalitate de a atrage atenţia în mod efectiv asupra problemelor cu care ne confruntăm şi singura cale la care reacţionează organele de decizie”, a afirmat Raul Ban.
La protest au participat circa 100 de grefieri, majoritatea îmbrăcaţi cu robe.
La Cluj, câteva zeci de grefieri au protestat, marţi, spontan, în faţa Palatului de Justiţie, faţă de Legea salarizării bugetarilor şi a faptului că hotărârea privind parametri salariali în cazul grefierilor a fost luată de persoane care nu au nimic de-a face cu activitatea de zi cu zi a acestei categorii profesionale.
Liderul de sindicat al grefierilor clujeni, Maria Olaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că grefierii sunt nemulţumiţi deoarece nu au fost consultaţi în legătură cu prevederile noii Legi a salarizării.
”A fost un protest spontan al grefierilor din Cluj, au participat câteva zeci de persoane în faţa Palatului de Justiţie. Ne-am adunat în faţa Curţii de Apel Cluj, iar la final a fost o deplasare pe trotuar până la cealaltă intrare de la Tribunal. Am protestat faţă de adoptarea prevederilor Legii unice de salarizare în ceea ce priveşte familia ocupaţională justiţia, suntem nemulţumiţi că nu am fost consultaţi, noi, grefieri, ca şi categorie profesională la stabilirea parametrilor salariali. Hotărârea privind aceşti parametri a fost luată de persoane care nu au nimic de-a face cu activitatea noastră de zi cu zi, ceea ce duce la distorsiuni”, a spus Olaru.
Şi grefierii din Prahova, Arad şi Constanţa au protestat, marţi, faţă de prevederile noii Legi a salarizării, spunând că în urma aplicării acestora, pot pierde chiar până la 1.300 de lei din salarii.
 Protest al grefierilor din Sibiu şi Dolj: Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi
Aproximativ 30 de grefieri protestează în faţa Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu, iar 50 de grefieri de la Tribunalul Dolj au întrerupt lucrul timp de o oră. ”Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi”, spun grefierii sibieni.
Aproximativ 30 de grefieri protestează, marţi după-amiază, în faţa Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu, liderul sindicatului ”Grefierul” din Sibiu, Viorel Mirion, declarând corespondentului MEDIAFAX că discuţiile pe Legea salarizării au fost făcute fără ca oamenii să fie consultaţi.
”Suntem nemulţumiţi de felul în care se desfăşoară aprobarea Legii salarizării. Discuţiile au avut loc la Bucureşti, fără a ne consulta şi pe noi. Cei care au gândit legea au gândit-o foarte prost. Grefierii cu studii medii, cu vechime foarte mică, vor ajunge să aibă salarii mai mari decât grefierii cu funcţii şi cu vechime mare. De asemenea, este o diferenţă foarte mare între funcţiile de conducere şi funcţiile de execuţie. Se ajunge la aproape dublu salariu în mod nejustificat, în condiţiile în care majoritatea grefierilor au studii superioare juridice, chiar masterat sau doctorat. Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi”, a declarat Viorel Mirion.
Un alt grefier care a ieşit în faţa instanţei a spus că a venit în profesie cu ”anumite aşteptări”, dar ”domnii politicieni nu înţeleg importanţa şi complexitatea acestei munci”.
Potrivit reprezentanţilor grefierilor, activitatea instanţei nu este perturbată de protestul spontan, fiind asigurată continuitatea proceselor.
La Tribunalul Dolj aproximativ 50 de grefieri au întrerupt, marţi, lucrul, timp de o oră, nemulţumiţii de noua Lege a salarizării.
Angajaţii au reclamat faptul că aplicarea noii Legi a salarizării va duce la scăderea salariilor lor.
"După cum se prezintă grilele respective, salariul nostru nici măcar nu rămâne la fel, ci scade efectiv. Problema este că în ultimii ani noi am primit multe atribuţii, transferate de la magistraţi şi automat răspunderea muncii noastre a crescut. Dacă înainte un grefier avea un salariu cam la 80% din cel al unui judecător, în prezent am ajuns undeva la 25%. Apoi este şi problema legată de incompatibilităţi, de faptul că noi nu putem desfăşura şi alte activităţi, de altă natură. Medicii profesează în particular, profesorii pot da meditaţii, noi însă avem incompatibilităţi. Mai este problema diferenţelor salariale dintre funcţiile de conducere şi cele de execuţie. Este o discrepanţă foarte mare. Nu se vorbeşte nici despre ore suplimentare. Sunt lucruri care nu au fost prevăzute în acest proiect", spun reprezentanţii sindicali ai personalului conex şi auxiliar din cadrul Tribunalului Dolj.
Proteste similare au avut loc, marţi, în mai multe oraşe din ţară, precum Ploieşti, Arad, Constanţa, Alba Iulia sau Cluj-Napoca.
 
sursa: mediafax.ro

Add comment

Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obșcene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, înjurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul tentv.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Întreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Security code
Refresh

ten tv lugoj live

radio online

Știri și Evenimente Recente

Vom circula pe loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva cel mai probabil doar anul viitor
fetureDeschiderea pentru circulația rutieră a loturilor 3 și 4 din autostrada Lugoj – Deva era așteptată de toată lumea până la finalul acestui an. Din păcate, de la optimism s-a ajuns la „în cazul cel mai optimist”, după cum spune șeful Direcției de Drumuri și Poduri Timișoara.

Lucrările efectuate pe loturile 3 și 4 din Lugoj – Deva au fost afectate de starea vremii, ceea ce ar fi dus la anumite întârzieri. În plus, mai este de lucru și la nodul rutier nou de la Holdea, spune Horațiu Simion, directorul DRDP Timișoara. Extrem de realist, el admite că lucrările ar putea fi finalizate în acest an, dar aceasta dacă totul merge perfect, totuși, el vorbește despre terminarea construcției peste un an.

„Există această premisă, dorință, de a descărca traficul de la Holdea până la Sibiu cât mai devreme și finalizarea loturilor 3 și 4 într-un timp cât mai scurt. Lucrările sunt în curs, dar ați văzut că luna aceasta a fost deosebit de complicată din punct de vedere al condițiilor atmosferice. A făcut imposibilă intrarea pe șantier, pentru turnarea de betoane, de mixturi asfaltice. Dacă lucrurile merg bine, în cazul cel mai optimist deschiderea este anul acesta, dacă nu, cel târziu de acum într-un an”, a declarat Horațiu Simion.

Deși toată lumea și-ar dori ca cele două loturi să fie finalizate cât mai repede, problema ar putea fi venirea iernii.

„E o perioadă de iarnă în care se sistează lucrările, după care pui covorul final, faci lucrările de marcaje rutiere, semnalizări rutiere, lucrări ce nu le poți face iarna, ci după așternerea ultimului strat asfaltic. Iar covor asfaltic înainte de 15 – 25 martie nu poate fi început”, avertizează Simion.

Mai harnici par să fie constructorii de pe lotul 4, dar aici sunt și întârzieri mai mari, constată șeful DRDP Timișoara.

„Mobilizarea este destul de mare pe lotul 4, mai puțin semnificativă pe lotul 3, dar există și acea discrepanță: pe lotul 4 stadiul este undeva la 50 – 55 la sută realizări fizice, pe când dincoace suntem aproape de 80 la sută. Procedural, ar trebui doar să se realizeze acele exproprieri suplimentare și această atacare a zonei de descărcare. Sunt lucrări destul de ample. Pe lotul 4 sunt de săpat 600.000 de metri cubi de pământ, iar la lotul Holdea 500 de metri cubi. Pentru nodul Holdea, după finalizarea expropierilor suplimentare iese autorizația de construcție și atunci lucrările pot fi demarate. Zilele acestea, la Ocolul Silvic din Dobra se face achiziția publică pentru defrișarea unei zone deja expropriată, cea privată este în curs de tăiere, cealaltă probabil săptămâna viitoare va fi finalizată. Pe lotul 3 nu mai este altceva de autorizat. Pe lotul 4 trebuie să iasă niște exproprieri suplimentare și soluții pentru devierea rețelelor electrice, una dintre ele încurcă construcția, celelalte pot fi făcute în timp și trebuie rezolvată acea problemă a peșterii cu lilieci, strămutarea lor”, a mai declarat Simion.

Contractul pentru Proiectare și execuție autostrada Lugoj-Deva km 56+220 – km 77+361 – lot 3 a fost semnat pe 21 octombrie 2013 cu asocierea Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes. Valoarea contractului este de 579,93 milioane de lei, fără TVA, din care 492,94 milioane de lei din fonduri europene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis 27 noiembrie 2013, iar durata contractului era inițial de 30 de luni (proiectare – șase luni și execuție – 24 de luni).

Lucrările la tronsonul patru, în lungime de 22 de kilometri, sunt începute din 2013 și ar fi trebuit finalizate în luna mai a anului în curs. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

 

sursa: tion.ro

Veste bună pentru pacienţi: noul generator electric a sosit la Spitalul Municipal

DSC05824 MediumMult aşteptatul generator nou a sosit joi, 22 iunie, la Spitalul Municipal “Teodor Andrei”. O veste excelentă pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical al unităţii spitaliceşti lugojene.

Noul generator “Zenessis”, cu o putere de 410 kVA, a fost transportat la atelierul mecanic şi electric al spitalului. El a fost adus prin firma “Endress Group”, care se ocupă de generatoare electrice industriale. Aceeaşi firmă va asigura şi montarea noului generator.

“Este excelent că am reuşit în sfârşit să aducem noul generator electric. Este un generator cu putere de 410 kVA, o putere superioară celei de 300 – 350 KVA, cât are nevoie în prezent spitalul nostru. Noi am primit 120.000 lei de la Primărie şi, în limita acestor fonduri, firma ne-a făcut o ofertă mai bună. Aşa am achiziţionat acest generator, cu putere superioară, care are avantajul că nu se suprasolicită şi, pe de altă parte, poate acoperi nevoile noilor consumatori care vor apărea în cadrul spitalului”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

Vechiul generator, de producţie britanică, avea o putere de numai 100 kVA şi putea deservi doar Secţia Anestezie – Terapie Intensivă, lămpile de la blocul operator şi Secţia de Dializă.

În ultima perioadă, acesta se defectase: când cădea curentul, nu pornea din nou, ceea ce era o problemă foarte mare pentru pacienţii dependenţi de dializă, de exemplu. Firma de mentenanţă a comunicat conduceri SML un preţ ridicat al reparaţiilor, ceea ce era nerentabil, având în vedere puterea redusă a vechiului generator.

Instalarea noului generator are un triplu avantaj: nu se va mai întrerupe actul medical, pacienţii intubaţi de la Urgenţe (UPU) şi de la Dializă vor dispune de asistenţă non stop şi se va asigura prelungirea vieţii aparaturii medicale din tot spitalul, care nu va mai fi afectat de penele de curent.

 

sursa: redesteptarea.ro

Locuințe fără căutare! Lugojenii au ajuns să refuze apartamentele ANL
anl lugojGuvernul României vrea să ridice blocuri noi la Lugoj, prin programul ANL. Paradoxal, apartamentele din cele cinci blocuri construite până acum pentru tinerii până în 35 de ani au început să fie refuzate de cei care aşteaptă de ani de zile să primească o locuinţă de la stat. Fie că nu mai sunt mul­ţumiţi de preţul chiriilor, fie că spaţiul locativ nu mai răs­pun­de aşteptărilor, blocurile ANL, cândva insuficient de puţine, încep să nu mai fie luate în calcul de cei care sunt în căutarea unei locu­in­ţe.
Expansiunea domeniului imobiliar, acordarea în nu­măr mare de terenuri pentru cosntrucţia de case, dar şi  dezvoltarea economică din ultimii ani, în Lugoj, a schim­bat optica şi pretenţiile celor care îşi doresc o casă nouă. În ciuda cererii foarte ridicate, la primărie fiind în prezent înregistrate 560 de solicitări, spaţiile locative ale municipalităţii din an­sam­blurile de apartamente tip ANL, au început să se confrunte cu lipsa de chiriaşi încă de anul trecut, motivul prin­cipal fiind saltul sub­sta­nţial al cuantumului chiriilor (altădată modice), în multe cazuri acestea concurând cu tarifele de pe piaţa liberă.
La ultima încercare a ad­mi­nis­traţiei locale de a repartiza apartamentele libere din blocurile ANL de pe străzile Caransebeşului, Panait Cer­na şi Ţesătorilor, doar ju­mă­tate din apartamente şi-au găsit locatari şi doar pentru locuinţele cu două camere, cele cu o cameră fiind refuzate.

“În cadrul şedinţei de repartiţie organizate la Pri­mă­ria Lugoj, din totalul de nouă apartamente libere, aflate la dispoziţie în blo­cu­rile de pe toate cele trei străzi unde sunt construcţii ANL, au fost atribuite patru locuinţe cu două camere. Din cele 40 de cereri anali­zate, în ordinea poziţiilor înregistrate, au fost chemate şapte persoane şi s-au pre­zen­tat şase. Una dintre persoane a avut probleme cu dosarul, iar aceasta nu a mai fost validată. Orice persoană care solicită o locuinţă ANL trebuie să depună actele solicitate cu datele actualizate”, a comunicat Primăria Lugoj.

O garsonieră a fost refuzată, pentru spaţiu insuficient.
Chirii de 100 de euro
Chiriile în blocurile ANL sunt de până într-o sută de euro, cele mai mari tarife fiind plătite de cei care primesc repartiţie în blocul de lemn de pe strada Ţe­să­to­rilor. Cei care nu vor să se mute în locuinţele primite au şanse foarte mici să mai fie invitaţi a doua oară.

“În ca­zul în care nu se acceptă a­partamentele, solicitanţii care au refuzat îşi vor pierde poziţia iniţială de pe lista de aş­teptări”, a comunicat Pri­mă­ria Lugoj.

La ora actuală  sunt cinci apartamente li­be­re, cu o cameră, două dintre acestea pe strada Panait Cerna, două pe strada Ca­ransebeşului şi unul pe strada Ţesătorilor. Autorita­tea Naţională pentru Lo­cu­in­ţe are planificat, începând cu acest an ridicarea la Lugoj a două noi blocuri de locuinţe pentru tineri.
Acestea vor fi amplasate pe strada Ţesători, lângă blocul de lemn, din spatele Stadionului Tineretului. Blo­cu­rile vor avea două scări, cu câte 15 apartamente fiecare.
În total vor fi 60 de apartamente. Construcţiile vor fi realizate din beton şi că­ră­mi­dă.

“Noi am predat deja de aproape două luni amplasamentul pentru începerea construcţiei, dar startul lu­crărilor depinde de cei de la ANL. Până acum nu ne-a fost comunicat un termen”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

In­ves­ti­ţia va fi finanţată cu aproximativ 11 milioane de lei, din care două milioane au fost alocate pentru proiectare. Ultimele blocuri ANL au fost ridicate la Lugoj în urmă cu şapte ani, pe strada Panait Cerna. Solicitările pentru locuinţele ANL au început să scadă în ultimii ani, mulţi dintre cei care au făcut o cerere depăşind limita de vârstă.      
 
sursa: redesteptarea.ro
105287