siglatentv

Magazin Haine Femei Big Mag

AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

Un senator de Timiș vrea să fie mai aproape de alegători, iar pentru acest motiv a decis să facă...

VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

Iarna poate să vină în vestul țării ! Drumarii au anuțat că există contracte de deszăpezire...

ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

Anunțat la începutul lunii septembrie, planul primăriei Lugoj de a desființa câteva...

SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

Primăria Lugoj alocă 250.000 de lei pentru pregătirea cu material antiderapant pe timpul...

ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj ar putea rămâne în...

 • AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

  AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

  Monday, 23 October 2017 09:19
 • VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

  VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

  Monday, 23 October 2017 09:15
 • ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

  ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

  Monday, 23 October 2017 09:09
 • SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

  SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

  Monday, 23 October 2017 09:06
 • ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

  ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

  Monday, 23 October 2017 09:02
Ce emisiune urmarești la TEN TV ?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

Ten TV Lugoj

vlcsnap 2015 11 12 12h03m38s61

Magazin Haine - BIG Mag

big mag oferte rochii femei dama ieftine

Sala Evenimente A&O Lugoj

restaurant nunta botez lugoj ao

www.banatenii.ro

banatenii

Dj Foto & Video Nunta sau Botez

dj foto video nunta timisoara resita lugoj

Servicii complete pentru Nunta sau Botez. Muzica cu Dj, Foto-Video, Schela de Lumini, Lumini Decorative, Fum pentru Dansul Mirilor, Artificii, Gheata Carbonica in Pahare, Masina de Baloane, Video Proiector cu Ecran Mare. Asiguram servicii in Timisoara, Lugoj, Caransebes, Resita, Baile Herculane, Oravita, Moldova Noua, Germania si Austria. Oferte si detalii pe www.dj-foto-video.com sau la Tel: 0721153242


Grefierii din Prahova, Arad, Constanţa, Alba, Sibiu, Dolj şi Cluj protestează faţă de prevederile noii legi a salarizării: Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi

img 5947Grefierii din Prahova, Arad şi Constanţa protestează, marţi, faţă de prevederile noii legi a salarizării. Ei spun că, în urma aplicării prevederilor, pot pierde chiar până la 1.300 de lei din salarii, iar cei cu studii medii vor avea salarii mai mari. Şi grefierii din Alba, Sibiu, Dolj şi cei din Cluj protestează fiind nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare.
Marţi, aproximativ o sută de grefieri de la Tribunalul Prahova şi Judecătoria Ploieşti protestează în faţa instanţelor, nemulţumiţi de prevederile noii legi a salarizării.
Potrivit sindicaliştilor, şedinţele de judecată nu au fost suspendate.
Grefierii nu scandează, doar poartă afişe cu mesaje precum: "Protest spontan împotriva legii salarizării unice" sau " Salarizare proporţională cu vechimea în muncă".
La Arad, circa 40 de grefieri din cadrul Tribunalului şi Judecătoriei au oprit munca şi protestează în faţa Tribunalui Arad din centrul municipiului.
Pe afişele grefierilor scrie "Protest", oamenii fiind nemuluţimţi de proiectul de lege a salarizării unitare.
"Activitatea instanţelor se desfăşoară normal, atât şedinţele de judecată, cât şi compartimentele desfăşoară activităţi cu publicul, nefiind afectate de protest”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, consilierul pentru informaţii publice din cadrul Tribunalului Arad, Diana Dărăban.
Protestul membrilor sindicatului IusLex Arad va dura până la ora 13.00.
În faţa Tribunalului Constanţa protestează aproximativ 20 de grefieri, angajaţi ai instanţelor constănţene. Ei au afişe cu mesajul ”Protest Spontan”, iar acţiunea se desfăşoară în linişte.
Grefierii spun că în urma aplicării prevederilor legii salarizării unitare pot pierde şi până la 1.300 de lei din salariu, iar cei cu studii medii vor avea salarii mai mari.
Protestul se desfăşoară fără ca activitatea instanţelor să fie afectată.
Grefierii din Alba protestează din nou în faţa instanţei. Şi cei din Cluj au ieşit în stradă
Circa 100 de grefieri din Alba protestează, marţi, a doua zi consecutiv, în faţa Judecătoriei Alba Iulia, nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare. Şi cei din Cluj au protestat o jumătate de oră în faţa Palatului de Justiţie pentru că nu au fost consultaţi în legătură cu Legea salarizării.
Circa 100 de grefieri din Alba protestează, marţi, a doua zi consecutiv, în faţa Judecătoriei Alba Iulia, nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare, protestul fiind ”singura cale la care reacţionează organele de decizie”, a spus liderul sindical, grefier Raul Ban Nicolae.
Raul Ban a declarat că la protest participă grefieri de pe raza Curţii de Apel Alba Iulia, Tribunalului Alba şi Judecătoriei Alba Iulia, angajaţii fiind nemulţumiţi că noua Lege a salarizării le diminuează veniturile.
”Este un protest spontan, nimic din ce am solicitat noi până acum nu s-a rezolvat. Motivul principal este nemulţumirea faţă de Legea salarizării unitare care vine să lovească în veniturile noastre, în mod direct, în sensul scăderii drastice. Creează o stare de nemulţumire şi înţelegem să protestăm, am propus unele amendamente, însă nu au fost luate în considerare. Noi sperăm până la momentul la care se va adopta forma finală că se va ajunge la un consens. Până atunci noi înţelegem să adoptăm această formă de protest că nu suntem băgaţi în seamă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Raul Ban.
Acesta a adăugat că se ia în calcul întreruperea activităţii pe termen îndelungat dacă proiectul Legii salarizării nu va fi modificat.
”Este un fapt trist, ne cerem scuze pe această cale persoanelor care au de rezolvat diverse probleme la instanţele din Alba. Nu dorim să aibă neplăceri, dar este singura modalitate de a atrage atenţia în mod efectiv asupra problemelor cu care ne confruntăm şi singura cale la care reacţionează organele de decizie”, a afirmat Raul Ban.
La protest au participat circa 100 de grefieri, majoritatea îmbrăcaţi cu robe.
La Cluj, câteva zeci de grefieri au protestat, marţi, spontan, în faţa Palatului de Justiţie, faţă de Legea salarizării bugetarilor şi a faptului că hotărârea privind parametri salariali în cazul grefierilor a fost luată de persoane care nu au nimic de-a face cu activitatea de zi cu zi a acestei categorii profesionale.
Liderul de sindicat al grefierilor clujeni, Maria Olaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că grefierii sunt nemulţumiţi deoarece nu au fost consultaţi în legătură cu prevederile noii Legi a salarizării.
”A fost un protest spontan al grefierilor din Cluj, au participat câteva zeci de persoane în faţa Palatului de Justiţie. Ne-am adunat în faţa Curţii de Apel Cluj, iar la final a fost o deplasare pe trotuar până la cealaltă intrare de la Tribunal. Am protestat faţă de adoptarea prevederilor Legii unice de salarizare în ceea ce priveşte familia ocupaţională justiţia, suntem nemulţumiţi că nu am fost consultaţi, noi, grefieri, ca şi categorie profesională la stabilirea parametrilor salariali. Hotărârea privind aceşti parametri a fost luată de persoane care nu au nimic de-a face cu activitatea noastră de zi cu zi, ceea ce duce la distorsiuni”, a spus Olaru.
Şi grefierii din Prahova, Arad şi Constanţa au protestat, marţi, faţă de prevederile noii Legi a salarizării, spunând că în urma aplicării acestora, pot pierde chiar până la 1.300 de lei din salarii.
 Protest al grefierilor din Sibiu şi Dolj: Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi
Aproximativ 30 de grefieri protestează în faţa Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu, iar 50 de grefieri de la Tribunalul Dolj au întrerupt lucrul timp de o oră. ”Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi”, spun grefierii sibieni.
Aproximativ 30 de grefieri protestează, marţi după-amiază, în faţa Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu, liderul sindicatului ”Grefierul” din Sibiu, Viorel Mirion, declarând corespondentului MEDIAFAX că discuţiile pe Legea salarizării au fost făcute fără ca oamenii să fie consultaţi.
”Suntem nemulţumiţi de felul în care se desfăşoară aprobarea Legii salarizării. Discuţiile au avut loc la Bucureşti, fără a ne consulta şi pe noi. Cei care au gândit legea au gândit-o foarte prost. Grefierii cu studii medii, cu vechime foarte mică, vor ajunge să aibă salarii mai mari decât grefierii cu funcţii şi cu vechime mare. De asemenea, este o diferenţă foarte mare între funcţiile de conducere şi funcţiile de execuţie. Se ajunge la aproape dublu salariu în mod nejustificat, în condiţiile în care majoritatea grefierilor au studii superioare juridice, chiar masterat sau doctorat. Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi”, a declarat Viorel Mirion.
Un alt grefier care a ieşit în faţa instanţei a spus că a venit în profesie cu ”anumite aşteptări”, dar ”domnii politicieni nu înţeleg importanţa şi complexitatea acestei munci”.
Potrivit reprezentanţilor grefierilor, activitatea instanţei nu este perturbată de protestul spontan, fiind asigurată continuitatea proceselor.
La Tribunalul Dolj aproximativ 50 de grefieri au întrerupt, marţi, lucrul, timp de o oră, nemulţumiţii de noua Lege a salarizării.
Angajaţii au reclamat faptul că aplicarea noii Legi a salarizării va duce la scăderea salariilor lor.
"După cum se prezintă grilele respective, salariul nostru nici măcar nu rămâne la fel, ci scade efectiv. Problema este că în ultimii ani noi am primit multe atribuţii, transferate de la magistraţi şi automat răspunderea muncii noastre a crescut. Dacă înainte un grefier avea un salariu cam la 80% din cel al unui judecător, în prezent am ajuns undeva la 25%. Apoi este şi problema legată de incompatibilităţi, de faptul că noi nu putem desfăşura şi alte activităţi, de altă natură. Medicii profesează în particular, profesorii pot da meditaţii, noi însă avem incompatibilităţi. Mai este problema diferenţelor salariale dintre funcţiile de conducere şi cele de execuţie. Este o discrepanţă foarte mare. Nu se vorbeşte nici despre ore suplimentare. Sunt lucruri care nu au fost prevăzute în acest proiect", spun reprezentanţii sindicali ai personalului conex şi auxiliar din cadrul Tribunalului Dolj.
Proteste similare au avut loc, marţi, în mai multe oraşe din ţară, precum Ploieşti, Arad, Constanţa, Alba Iulia sau Cluj-Napoca.
 
sursa: mediafax.ro

Add comment

Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obșcene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, înjurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul tentv.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Întreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Security code
Refresh

ten tv lugoj live

radio online

Știri și Evenimente Recente

Proiect de 70.000 de euro: „Brediceanu – Paşi spre excelenţă”
Colegiul C Brediceanu 2a 800x445Conducerea Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a semnat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, acordul de grant pentru implementarea proiectului „Brediceanu – Paşi spre excelenţă”, finanţat din schema de granturi pentru licee, care se derulează în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar – ROSE.
Proiectul este finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi a fost elaborat luând în considerare principalul obiectiv strategic național al României, acela de asigurare a unei piețe a muncii incluzive și eficiente prin educație și formarea de competențe. Proiectul ROSE face parte din Programul Național al MEN „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” și contribuie la strategia MEN de reducere a părăsirii timpurii a școlii în învățământul primar și secundar, la creșterea participării la activități de învățare pe tot parcursul vieții și la îmbunătățirea oportunităților în învățământul terțiar pentru populația României.
Suma de 70.000 de euro, care constituie obiectul acordului de grant semnat de conducerea Colegiului “Coriolan Brediceanu”, va fi repartizată în tranşe, pe următorii patru ani şcolari şi va fi utilizată pentru activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de dotare a şcolii, toate urmărind atingerea obiectivului general al proiectului – creşterea ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat.
„Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi elevii de liceu ai colegiului, în special cei de clasa a XII-a, pentru care vor fi organizate ateliere de lucru pe disciplinele la care se susţin probe în cadrul examenului de bacalaureat, în scopul sistematizării cunoştinţelor şi al dezvoltării de conexiuni interdisciplinare, desfăşurate într-o atmosferă non-formală şi utilizând tehnica modernă, activităţi extracurriculare şi programe de consiliere şi dezvoltare personală. Beneficiarii indirecţi sunt părinţii elevilor, care vor fi sprijiniţi în demersul de a avea copii cu o educaţie de calitate, finalizată cu diploma de bacalaureat şi şanse mai mari de admitere la studii superioare, profesorii, care vor avea ocazia să organizeze activităţi interesante de remediere, extracurriculare şi de sprijin în beneficiul elevilor de liceu, universităţile şi instituţiile de învăţământ superior din zonă, care vor avea mai mulţi potenţiali studenţi, întreprinderile şi instituţiile locale, care vor avea ocazia să angajeze personal cu studii cel puţin medii, comunitatea locală, căreia îi va creşte nivelul intelectual, ştiinţific şi cultural”, a precizat Aurelian Sima, directorul colegiului lugojean.
 
sursa: lugojexpres
Se deschide noul birou de evidență a populației şi paşapoarte
cladire pasapoarte lugojAdministrația locală anunță că joi, 10 august, începând cu ora 10, are loc inaugurarea noului sediu al Serviciului Public Comunitar Local Pentru Evidenţa Persoanelor Municipiului Lugoj, din Piața J.C. Drăgan nr. 5.

„Pe această cale informăm cetățenii că în zilele de 9 și 10 august, în vederea mutării, nu se lucrează cu publicul. Mulțumim pentru pentru înțelegere și așteptăm cetățenii în noul sediu începând de vineri 11 august”, a declarat Monica David, Șef Seviciu.

Începând cu această dată în noul sediu vor funcționa cele două compartimente ale serviciului, respectiv cel de Evidența Persoanelor, care a funcționat până acum în clădirea Poliției Municipiului Lugoj și cel de Stare Civilă care a funcționat în clădirea Primăriei Municipiului Lugoj.
Din data de 17 august aici se va muta și Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea și Evidenţa Paşapoartelor Simple Timiş, care în prezent funcționează pe str. Bucegi, Nr. 21 (în incinta Şcolii Populare de Artă).
Programul de funcționare a serviciului rămâne neschimbat.
 
sursa: redesteptarea.ro
Rezultatele repartizării computerizate la liceu. Ultima medie de intrare la liceele din Lugoj a fost 2,31. Vezi lista cu absolvenții admiși
Colegiul C Brediceanu 2 800x445Ministerul Educației a anunțat rezultatele primei repartizări computerizate a elevilor în cadrul admiterii la licee.
În liceele din Lugoj, în urma primei repartizări computerizate, din cele 476 de locuri disponibile au fost ocupate doar 416 locuri, cea mai mică medie de admitere fiind… 2,31.
La Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” ultimele note cu care s-a intrat au fost:
 • 7,66 la Matematică – Informatică;
 • 7,09 la Filologie (română-engleză);
 • 6,21 la Ştiinţele Naturii;
 • 4,00 la Științele Naturii – secția germană.
La Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, s-a intrat cu:
 • 7,99 la specializarea Matematică – Informatică;
 • 6,31 la Filologie (română-engleză);
 • 6,24 la Ştiinţe ale Naturii;
 • 5,45 la Filologie (română-franceză);
 • 3,53 la Filologie, clasa de limbă ucraineană.
La Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, ultima notă cu care s-a intrat a fost:
 • 3,61 la Turism şi Alimentaţie;
 • 2,35 la Economic;
 • 2,31 la Electronică şi Automatizări.
La Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, ultimele note cu care s-a intrat au fost:
 • 3,03 la Mecanică;
 • 2,83 la Economic.
În perioada 13-17 iulie, elevii care au fost admiși trebuie să își depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați.
Lista cu absolvenții admiși la liceu poate fi văzută AICI.
Distribuie, dacă ți-a plăcut:
 
sursa: lugojexpres.ro
145091