siglatentv

Magazin Haine Femei Big Mag

SOMAȚII PENTRU RENOVAREA CENTRULUI ISTORIC

SOMAȚII PENTRU RENOVAREA CENTRULUI ISTORIC

Administrația locală lugojeană a anunțat că a trimis mai multe somații proprietarilor de clădiri,...

ANGAJARI LA IPJ TIMIȘ

ANGAJARI LA IPJ TIMIȘ

Poliția Română scoate la concurs aproape 800 de posturi de polițiști și personal...

LUCRĂRI PENTRU REABILITAREA FOSTEI CAZARME

LUCRĂRI PENTRU REABILITAREA FOSTEI CAZARME

Primăria Lugoj a anunțat că au fost de­marate lucrările pentru rea­bi­­litarea...

MODIFICĂRI LA LEGEA ȘOMAJULUI

MODIFICĂRI LA LEGEA ȘOMAJULUI

Începând cu 1 ianuarie 2018, au intrat în vigoare o serie de modificări la...

MAI MULTE CLASE PROFESIONALE ÎN TIMIȘ

MAI MULTE CLASE PROFESIONALE ÎN TIMIȘ

Dacă în acest an şcolar sunt 25 de clase profesionale în Timiș, pentru anul viitor...

 • SOMAȚII PENTRU RENOVAREA CENTRULUI ISTORIC

  SOMAȚII PENTRU RENOVAREA CENTRULUI ISTORIC

  Friday, 19 January 2018 10:02
 • ANGAJARI LA IPJ TIMIȘ

  ANGAJARI LA IPJ TIMIȘ

  Friday, 19 January 2018 09:57
 • LUCRĂRI PENTRU REABILITAREA FOSTEI CAZARME

  LUCRĂRI PENTRU REABILITAREA FOSTEI CAZARME

  Friday, 19 January 2018 09:51
 • MODIFICĂRI LA LEGEA ȘOMAJULUI

  MODIFICĂRI LA LEGEA ȘOMAJULUI

  Friday, 19 January 2018 09:40
 • MAI MULTE CLASE PROFESIONALE ÎN TIMIȘ

  MAI MULTE CLASE PROFESIONALE ÎN TIMIȘ

  Friday, 19 January 2018 09:35
Ce emisiune urmarești la TEN TV ?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

Magazin Haine - BIG-Mag.ro

BIG-Mag.ro 

Sala Evenimente A&O Lugoj

restaurant nunta botez lugoj ao

www.banatenii.ro

banatenii

Dj Foto & Video Nunta sau Botez

Dj-Foto_Video.com 

Servicii complete pentru Nunta sau Botez. Muzica cu Dj, Foto-Video, Schela de Lumini, Lumini Decorative, Fum pentru Dansul Mirilor, Artificii, Gheata Carbonica in Pahare, Masina de Baloane, Video Proiector cu Ecran Mare. Asiguram servicii in Timisoara, Lugoj, Caransebes, Resita, Baile Herculane, Oravita, Moldova Noua, Germania si Austria. Oferte si detalii pe www.dj-foto-video.com sau la Tel: 0721153242


Grefierii din Prahova, Arad, Constanţa, Alba, Sibiu, Dolj şi Cluj protestează faţă de prevederile noii legi a salarizării: Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi

img 5947Grefierii din Prahova, Arad şi Constanţa protestează, marţi, faţă de prevederile noii legi a salarizării. Ei spun că, în urma aplicării prevederilor, pot pierde chiar până la 1.300 de lei din salarii, iar cei cu studii medii vor avea salarii mai mari. Şi grefierii din Alba, Sibiu, Dolj şi cei din Cluj protestează fiind nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare.
Marţi, aproximativ o sută de grefieri de la Tribunalul Prahova şi Judecătoria Ploieşti protestează în faţa instanţelor, nemulţumiţi de prevederile noii legi a salarizării.
Potrivit sindicaliştilor, şedinţele de judecată nu au fost suspendate.
Grefierii nu scandează, doar poartă afişe cu mesaje precum: "Protest spontan împotriva legii salarizării unice" sau " Salarizare proporţională cu vechimea în muncă".
La Arad, circa 40 de grefieri din cadrul Tribunalului şi Judecătoriei au oprit munca şi protestează în faţa Tribunalui Arad din centrul municipiului.
Pe afişele grefierilor scrie "Protest", oamenii fiind nemuluţimţi de proiectul de lege a salarizării unitare.
"Activitatea instanţelor se desfăşoară normal, atât şedinţele de judecată, cât şi compartimentele desfăşoară activităţi cu publicul, nefiind afectate de protest”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, consilierul pentru informaţii publice din cadrul Tribunalului Arad, Diana Dărăban.
Protestul membrilor sindicatului IusLex Arad va dura până la ora 13.00.
În faţa Tribunalului Constanţa protestează aproximativ 20 de grefieri, angajaţi ai instanţelor constănţene. Ei au afişe cu mesajul ”Protest Spontan”, iar acţiunea se desfăşoară în linişte.
Grefierii spun că în urma aplicării prevederilor legii salarizării unitare pot pierde şi până la 1.300 de lei din salariu, iar cei cu studii medii vor avea salarii mai mari.
Protestul se desfăşoară fără ca activitatea instanţelor să fie afectată.
Grefierii din Alba protestează din nou în faţa instanţei. Şi cei din Cluj au ieşit în stradă
Circa 100 de grefieri din Alba protestează, marţi, a doua zi consecutiv, în faţa Judecătoriei Alba Iulia, nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare. Şi cei din Cluj au protestat o jumătate de oră în faţa Palatului de Justiţie pentru că nu au fost consultaţi în legătură cu Legea salarizării.
Circa 100 de grefieri din Alba protestează, marţi, a doua zi consecutiv, în faţa Judecătoriei Alba Iulia, nemulţumiţi de noua Lege a salarizării unitare, protestul fiind ”singura cale la care reacţionează organele de decizie”, a spus liderul sindical, grefier Raul Ban Nicolae.
Raul Ban a declarat că la protest participă grefieri de pe raza Curţii de Apel Alba Iulia, Tribunalului Alba şi Judecătoriei Alba Iulia, angajaţii fiind nemulţumiţi că noua Lege a salarizării le diminuează veniturile.
”Este un protest spontan, nimic din ce am solicitat noi până acum nu s-a rezolvat. Motivul principal este nemulţumirea faţă de Legea salarizării unitare care vine să lovească în veniturile noastre, în mod direct, în sensul scăderii drastice. Creează o stare de nemulţumire şi înţelegem să protestăm, am propus unele amendamente, însă nu au fost luate în considerare. Noi sperăm până la momentul la care se va adopta forma finală că se va ajunge la un consens. Până atunci noi înţelegem să adoptăm această formă de protest că nu suntem băgaţi în seamă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Raul Ban.
Acesta a adăugat că se ia în calcul întreruperea activităţii pe termen îndelungat dacă proiectul Legii salarizării nu va fi modificat.
”Este un fapt trist, ne cerem scuze pe această cale persoanelor care au de rezolvat diverse probleme la instanţele din Alba. Nu dorim să aibă neplăceri, dar este singura modalitate de a atrage atenţia în mod efectiv asupra problemelor cu care ne confruntăm şi singura cale la care reacţionează organele de decizie”, a afirmat Raul Ban.
La protest au participat circa 100 de grefieri, majoritatea îmbrăcaţi cu robe.
La Cluj, câteva zeci de grefieri au protestat, marţi, spontan, în faţa Palatului de Justiţie, faţă de Legea salarizării bugetarilor şi a faptului că hotărârea privind parametri salariali în cazul grefierilor a fost luată de persoane care nu au nimic de-a face cu activitatea de zi cu zi a acestei categorii profesionale.
Liderul de sindicat al grefierilor clujeni, Maria Olaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că grefierii sunt nemulţumiţi deoarece nu au fost consultaţi în legătură cu prevederile noii Legi a salarizării.
”A fost un protest spontan al grefierilor din Cluj, au participat câteva zeci de persoane în faţa Palatului de Justiţie. Ne-am adunat în faţa Curţii de Apel Cluj, iar la final a fost o deplasare pe trotuar până la cealaltă intrare de la Tribunal. Am protestat faţă de adoptarea prevederilor Legii unice de salarizare în ceea ce priveşte familia ocupaţională justiţia, suntem nemulţumiţi că nu am fost consultaţi, noi, grefieri, ca şi categorie profesională la stabilirea parametrilor salariali. Hotărârea privind aceşti parametri a fost luată de persoane care nu au nimic de-a face cu activitatea noastră de zi cu zi, ceea ce duce la distorsiuni”, a spus Olaru.
Şi grefierii din Prahova, Arad şi Constanţa au protestat, marţi, faţă de prevederile noii Legi a salarizării, spunând că în urma aplicării acestora, pot pierde chiar până la 1.300 de lei din salarii.
 Protest al grefierilor din Sibiu şi Dolj: Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi
Aproximativ 30 de grefieri protestează în faţa Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu, iar 50 de grefieri de la Tribunalul Dolj au întrerupt lucrul timp de o oră. ”Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi”, spun grefierii sibieni.
Aproximativ 30 de grefieri protestează, marţi după-amiază, în faţa Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu, liderul sindicatului ”Grefierul” din Sibiu, Viorel Mirion, declarând corespondentului MEDIAFAX că discuţiile pe Legea salarizării au fost făcute fără ca oamenii să fie consultaţi.
”Suntem nemulţumiţi de felul în care se desfăşoară aprobarea Legii salarizării. Discuţiile au avut loc la Bucureşti, fără a ne consulta şi pe noi. Cei care au gândit legea au gândit-o foarte prost. Grefierii cu studii medii, cu vechime foarte mică, vor ajunge să aibă salarii mai mari decât grefierii cu funcţii şi cu vechime mare. De asemenea, este o diferenţă foarte mare între funcţiile de conducere şi funcţiile de execuţie. Se ajunge la aproape dublu salariu în mod nejustificat, în condiţiile în care majoritatea grefierilor au studii superioare juridice, chiar masterat sau doctorat. Suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi”, a declarat Viorel Mirion.
Un alt grefier care a ieşit în faţa instanţei a spus că a venit în profesie cu ”anumite aşteptări”, dar ”domnii politicieni nu înţeleg importanţa şi complexitatea acestei munci”.
Potrivit reprezentanţilor grefierilor, activitatea instanţei nu este perturbată de protestul spontan, fiind asigurată continuitatea proceselor.
La Tribunalul Dolj aproximativ 50 de grefieri au întrerupt, marţi, lucrul, timp de o oră, nemulţumiţii de noua Lege a salarizării.
Angajaţii au reclamat faptul că aplicarea noii Legi a salarizării va duce la scăderea salariilor lor.
"După cum se prezintă grilele respective, salariul nostru nici măcar nu rămâne la fel, ci scade efectiv. Problema este că în ultimii ani noi am primit multe atribuţii, transferate de la magistraţi şi automat răspunderea muncii noastre a crescut. Dacă înainte un grefier avea un salariu cam la 80% din cel al unui judecător, în prezent am ajuns undeva la 25%. Apoi este şi problema legată de incompatibilităţi, de faptul că noi nu putem desfăşura şi alte activităţi, de altă natură. Medicii profesează în particular, profesorii pot da meditaţii, noi însă avem incompatibilităţi. Mai este problema diferenţelor salariale dintre funcţiile de conducere şi cele de execuţie. Este o discrepanţă foarte mare. Nu se vorbeşte nici despre ore suplimentare. Sunt lucruri care nu au fost prevăzute în acest proiect", spun reprezentanţii sindicali ai personalului conex şi auxiliar din cadrul Tribunalului Dolj.
Proteste similare au avut loc, marţi, în mai multe oraşe din ţară, precum Ploieşti, Arad, Constanţa, Alba Iulia sau Cluj-Napoca.
 
sursa: mediafax.ro

Add comment

Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obșcene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, înjurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul tentv.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Întreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Security code
Refresh

ten tv lugoj live

radio online

Știri și Evenimente Recente

Forajele de apă de pe malurile Timişului, în pericol din cauza gunoaielor
gunoaie timisMalul Timișului, de la Măguri și până aproape de Uzina de Apă Nr.1 a Lugojului, a devenit principala groapă de gunoi a orașului, după închiderea deponeului municipiului.
A­cest fapt îi ne­mul­țu­mește pe locuitorii satului Tapia, care au făcut numeroase sesizări la Primărie, rămase însă fără nicio rezolvare.
Zeci de mii de tone de gunoaie domină, în amonte de Lugoj, malul stâng al Ti­mi­șului, din apropierea U­zi­nei de Apă Nr. 1 și până la Mă­guri.
Majoritatea celor care le aruncă sunt lugojeni, care la adăpostul întunericului își “revarsă” mizeriile din curți în locuri, care până nu de­mult erau preferatele altor lugojeni pentru a merge vara la plajă sau la un grătar.Ba mai mult, în nesimțirea lor, gunoierii au ajuns să își des­carce deșeurile chiar în mij­lo­cul drumulurilor pe care circulă sătenii din Tapia, pentru a ajunge la terenurile agricole sau chiar peste fântânile de foraj ale Merdianului.
 
 
sursa:redesteptarea.ro
O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj
consiliul local lugoj 5aPrimarul Francisc Boldea a convocat pentru joi, 11 ianuarie, de la ora 14, o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj.
Pe ordinea de zi a şedinţei sunt înscrise următoarele proiecte de hotărâri:
 • Numirea unor membri în Consiliul de Administraţie al S.C. ,,Meridian 22” S.A. Lugoj. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
 • Aprobarea acoperirii definitive a deficitului secțiunii de dezvoltare,  pentru anul 2017, în sumă de 9.006.017,14 lei din excedentul anului 2016. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
 • Aprobarea utilizării excedentului bugetar al anului 2017. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
 • Solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

sursa: lugojexpres.ro

Teren gratuit de la Primăria Boldur pentru tinerii care doresc să-și construiască o casă
boldur 2 1Tinerii care sunt dispuși să lase aglomeraţia din Lugoj pot primi gratuit o parcelă de teren în Boldur.
Îmbătrânirea populației din comună și natalitatea scăzută l-a determinat pe primarul Cristian Stoi să demareze un proiect prin care să-i atragă pe tineri oferindu-le terenuri, cu condiţia ca aceştia să figureze cu domiciliul în raza Boldurului.
În prezent, administrația locală lucrează la un plan urbanistic zonal atât în Boldur, cât şi în Jabăr, pentru a oferi celor interesaţi din comună, dar şi celor din afara localităţii, terenuri pentru a-şi construi case.
După cum prevede legea, o parte din parcele vor fi date cu titlu gratuit, iar toate suprafețele vor dispune de utilităţile necesare precum drum, apă, curent şi canalizare.
 
sursa: redesteptarea.ro
 
167707