siglatentv

Magazin Haine Femei Big Mag

Magazin Haine - BIG-Mag.ro

BIG-Mag.ro 

Sala Evenimente A&O Lugoj

restaurant nunta botez lugoj ao

www.banatenii.ro

banatenii

Dj Foto & Video Nunta sau Botez

Dj-Foto_Video.com 

Servicii complete pentru Nunta sau Botez. Muzica cu Dj, Foto-Video, Schela de Lumini, Lumini Decorative, Fum pentru Dansul Mirilor, Artificii, Gheata Carbonica in Pahare, Masina de Baloane, Video Proiector cu Ecran Mare. Asiguram servicii in Timisoara, Lugoj, Caransebes, Resita, Baile Herculane, Oravita, Moldova Noua, Germania si Austria. Oferte si detalii pe www.dj-foto-video.com sau la Tel: 0721153242


ten tv lugoj live

radio online

Știri și Evenimente Recente

O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj
consiliul local lugoj 5aPrimarul Francisc Boldea a convocat pentru joi, 11 ianuarie, de la ora 14, o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj.
Pe ordinea de zi a şedinţei sunt înscrise următoarele proiecte de hotărâri:
  • Numirea unor membri în Consiliul de Administraţie al S.C. ,,Meridian 22” S.A. Lugoj. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  • Aprobarea acoperirii definitive a deficitului secțiunii de dezvoltare,  pentru anul 2017, în sumă de 9.006.017,14 lei din excedentul anului 2016. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  • Aprobarea utilizării excedentului bugetar al anului 2017. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  • Solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

sursa: lugojexpres.ro

Teren gratuit de la Primăria Boldur pentru tinerii care doresc să-și construiască o casă
boldur 2 1Tinerii care sunt dispuși să lase aglomeraţia din Lugoj pot primi gratuit o parcelă de teren în Boldur.
Îmbătrânirea populației din comună și natalitatea scăzută l-a determinat pe primarul Cristian Stoi să demareze un proiect prin care să-i atragă pe tineri oferindu-le terenuri, cu condiţia ca aceştia să figureze cu domiciliul în raza Boldurului.
În prezent, administrația locală lucrează la un plan urbanistic zonal atât în Boldur, cât şi în Jabăr, pentru a oferi celor interesaţi din comună, dar şi celor din afara localităţii, terenuri pentru a-şi construi case.
După cum prevede legea, o parte din parcele vor fi date cu titlu gratuit, iar toate suprafețele vor dispune de utilităţile necesare precum drum, apă, curent şi canalizare.
 
sursa: redesteptarea.ro
 
Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei”: criză de asistente, secții pe minus, necesar de aparatură
DSC 0036Dr. Erwin Floroni, devenit director al Spi­ta­lu­lui Municipal Lugoj în vara lui 2017, și-a a­nunțat prioritățile pentru anul care abia a în­ce­put. În fața noului manager stau deopotrivă o­portunități și provocări. Legislația națională și finanțarea sunt două ”variabile” care pot in­fluența amploarea transformărilor prin care va trece unitatea medicală lugojeană.
Obiectivele pe noul an ale medicului chirurg aflat în fruntea spitalului lugojean se leagă în principal de implementarea unui sistem de monitorizare video pentru spital, curte, parcare și parcul in­sti­tuției; amenajarea și recompartimentarea policlinicii și ambulatoriilor de la subsolul pavilionului central; renovarea secțiilor medicală și diabet – nutriție și boli metabolice, în măsura finanțărilor.
Penuria de asistente, din pă­cate, are toate șansele să con­tinue și în 2018. Așadar, ”pas” la angajări de personal mediu. Situația este aceeași în toată țara, posturile fiind blocate de la nivel guvernamental. Dacă în ceea ce pri­vește asistentele, există soluția an­gajării pe persoană fizică autorizată (PFA), la nivel de îngrijitori – curățenie nu face ni­meni contracte.

”Mă descurc cu asistentele care sunt acum angajate, inclusiv cele care au PFA, dar numai în ipoteza în care nu se consemnează noi plecări. Iar aici, nimeni nu poate ga­ranta nimic. Cum la auxiliari nu vine nimeni, mă gândesc și la soluția încheierii unui con­tract cu o firmă de cură­țe­nie”, spune Floroni.

Desființarea unor secții din cadrul Spitalului ”Dr. Teodor Andrei” a suscitat vii reacții în spațiul public. Refe­ri­tor la acest subiect, mana­ge­rul confirmă că rămân în discuție secțiile de Dializă și TBC.

”Facem evaluarea pe 2017 a tuturor secțiilor. Știu sigur că Dializa e pe un minus mare încă la nivelul lui no­iembrie 2017. Oricum, deo­cam­dată nu am luat nici o decizie. Aprobarea finală de des­ființare a secțiilor sau de în­ființare a unora noi vine de la Ministerul Sănătății. Și în ipoteza desființării, nimeni nu rămâne șomer. Personalul și paturile vor fi redistribuite altor compartimente. În momentul de față, Dializa are 8 pacienți, iar la TBC în cursul lui 2017 au fost înregistrate 6 cazuri noi, majoritatea nefiind din județ”, precizează dr. Erwin Floroni.

Directorul Floroni are în ve­dere și înființarea de secții noi, dar acest lucru depinde și de angajarea unor medici de specialitate:

”Va veni un me­dic dermatolog pe ambula­to­riu. Vom face evaluarea am­bulatoriului pentru a vedea dacă se justifică secția pentru nu­mărul de pacienți. Aș dori, așa cum am mai spus, o secție de Oncologie și una de Fi­zio­terapie și reabilitare locomotorie, dar pentru asta avem nevoie de medici de specialitate”.

După achizițiile importante din 2017, la capitolul a­pa­ratură, spitalul nostru ar mai avea nevoie de un fibros­can.

”Este vorba de un e­co­graf care face scanarea den­si­tă­ții ficatului, investigație foar­te utilă bolnavilor de ci­roză și alte boli ale ficatului. Analizele se fac aproape instantaneu, durează 5 minute și sunt decontate de CNAS. Doar Timișoara are așa ceva. Pentru Lugoj ar fi foarte important, în condițiile nu se gă­sește în niciunul din ju­de­țe­le Caraș, Arad, Hunedoara sau Mehedinți”, explică dr. Er­win Floroni.

La fel de importantă în 2018 este acreditarea RENAR a laboratorului de analize medicale de la spital, care ar permite ”ieșirea” acestuia pe piață. Îi dorim noului manager mul­tă sănătate și putere de muncă pentru transpunerea în practică a acestor obiecti­ve.
 
sursa: redesteptarea.ro
167156