siglatentv

Magazin Haine Femei Big Mag

AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

Un senator de Timiș vrea să fie mai aproape de alegători, iar pentru acest motiv a decis să facă...

VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

Iarna poate să vină în vestul țării ! Drumarii au anuțat că există contracte de deszăpezire...

ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

Anunțat la începutul lunii septembrie, planul primăriei Lugoj de a desființa câteva...

SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

Primăria Lugoj alocă 250.000 de lei pentru pregătirea cu material antiderapant pe timpul...

ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj ar putea rămâne în...

 • AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

  AUDIENȚE ÎN STRADĂ CU SENATORUL NICU FĂLCOI

  Monday, 23 October 2017 09:19
 • VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

  VESTUL, ACOPERIT CU CONTRACTE DE DESZĂPEZIRE

  Monday, 23 October 2017 09:15
 • ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

  ÎNCĂ DOUĂ TRECERI DE PIETONI VOR FI DESFIINȚATE

  Monday, 23 October 2017 09:09
 • SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

  SALPREST SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ

  Monday, 23 October 2017 09:06
 • ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

  ȘTAFETA VETERANILOR TRECE PRIN LUGOJ

  Monday, 23 October 2017 09:02

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

PESCUITVasile Nagy, un lugojean în vârstă de 72 de ani, a câştigat pentru prima dată titlul de campion naţional la pescuit, în cadrul Campionatului Naţional de Pescuit Sportiv Staţionar + Feeder, competiţie ce a avut loc în perioada 26-28 mai la baza sportivă a FNPSR de la Orăştie din judeţul Hunedoara.
Prima zi din concurs a fost cea a antrenamentului oficial, în care a testat terenul, adâncimile, a văzut ce specii de peşti sunt, totul derulându-se în condiţii identice cu cele din competiţia oficială. Sâmbătă, 28 mai a început concursul propriu-zis, cu două ore în prealabil de pregătire a uneltelor.

“ În timpul acesta bineînţeles că mai tragi cu ochiul în stânga, în dreapta, să vezi fiecare ce poate să prindă”, a destăinuit Vasile Nagy, campion naţional la pescuit.

După terminarea concursului se cântăresc peştii.

“Nu contează ce fel de peşte prinzi, mai mare sau mai mic, important este să ai gramajul cât mai mare”, a precizat Vasile Nagy.

În prima manşă pescarul lugojean a prins o cantitate de aproape 800 de grame de peşte, la o diferenţă destul de mare de ocupantul poziţiei secunde, un concurent din Cugir, care a obţinut puţin peste 500 de grame. În manşa secundă, în condiţii atmosferice mai puţin prielnice, a reuşit să prindă puţin peste 400 de grame, iar cel care a câştigat manşa a avut 500 de grame. Totalizând gramajale, în final, lugojeanul septuagenar a câştigat titlul de campion naţional.
Selectat de patru ori pentru Campionatul Mondial
Chiar dacă acest titlu naţional este câştigat în premieră, pescarul lugojean a mai cochetat cu elita pescuitului românesc, fiind selectat de patru ori pentru Campionatul Mondial şi obţinând alte două titluri de vicecampion naţional.

“Înainte Divizia A era formată din 14 concurenţi. Şi atunci se făcea o selecţie din primii 14 pentru a se stabili cine merge la Mondiale. Trebuia să fii în primii cinci- şase pentru a face deplasarea la Mondiale, iar eu m-am menţinut mulţi ani pe aceste poziţii. Am luat parte la patru Campionate Mondiale, în Italia, în Ungaria, în Slovacia şi în ţările socialiste. Însă mă onorează acest titlu naţional, fiind singurul din carieră. Mă cunoaşte întreaga elită de competitori”, a adăugat campionul.

Pasiunea pentru pescuit- „boală” de familie
Paiunea pentru pescuit este o trăsătură de familie pentru Vasile Naghy. Fiica sa Cătălina este recunoscută pentru numeroaselor titluri naţionale obţinute. La fel şi cumnatul său Vasile Vultur este deţinător al titlului naţional. De asemenea fratele şi sora sa au fost împătimiţi ai acestui sport.

“Pe Cătălina am dus-o de mică la concurs. I-am insuflat boala aceasta, dar e o boală sănătoasă”, a spus zâmbind Vasile.

Însă succesul pe plan naţional şi internaţional presupune multă muncă şi sacrificii, pe care sportivul lugojean şi le-a asumat pentru a fi printre cei mai buni.

Pregătirea pentru aceste concursuri importante se face cu multe sacrificii. Trebuie să ai foarte multe unelte ca să fii la un nivel internaţional şi asta implică bani mulţi che“ltuiţi. Apoi se adaugă timpul dedicat pentru pregătire. Să nu mai vorbim de deplasari, în care de multe ori mergeam cu trenul şi îmi era foarte greu cu bagajele. Trebuie să fii ca oricare alt sportiv, să ai condiţie fizică. Trebuie să faci multe mişcări şi dacă nu eşti antrenat nu poţi să ai succes”, a încheiat Vasile Nagy.

 

sursa: cetateanul.ro

Add comment

Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obșcene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, înjurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul tentv.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Întreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Security code
Refresh

ten tv lugoj live

radio online

Știri și Evenimente Recente

Proiect de 70.000 de euro: „Brediceanu – Paşi spre excelenţă”
Colegiul C Brediceanu 2a 800x445Conducerea Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a semnat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, acordul de grant pentru implementarea proiectului „Brediceanu – Paşi spre excelenţă”, finanţat din schema de granturi pentru licee, care se derulează în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar – ROSE.
Proiectul este finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi a fost elaborat luând în considerare principalul obiectiv strategic național al României, acela de asigurare a unei piețe a muncii incluzive și eficiente prin educație și formarea de competențe. Proiectul ROSE face parte din Programul Național al MEN „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” și contribuie la strategia MEN de reducere a părăsirii timpurii a școlii în învățământul primar și secundar, la creșterea participării la activități de învățare pe tot parcursul vieții și la îmbunătățirea oportunităților în învățământul terțiar pentru populația României.
Suma de 70.000 de euro, care constituie obiectul acordului de grant semnat de conducerea Colegiului “Coriolan Brediceanu”, va fi repartizată în tranşe, pe următorii patru ani şcolari şi va fi utilizată pentru activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de dotare a şcolii, toate urmărind atingerea obiectivului general al proiectului – creşterea ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat.
„Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi elevii de liceu ai colegiului, în special cei de clasa a XII-a, pentru care vor fi organizate ateliere de lucru pe disciplinele la care se susţin probe în cadrul examenului de bacalaureat, în scopul sistematizării cunoştinţelor şi al dezvoltării de conexiuni interdisciplinare, desfăşurate într-o atmosferă non-formală şi utilizând tehnica modernă, activităţi extracurriculare şi programe de consiliere şi dezvoltare personală. Beneficiarii indirecţi sunt părinţii elevilor, care vor fi sprijiniţi în demersul de a avea copii cu o educaţie de calitate, finalizată cu diploma de bacalaureat şi şanse mai mari de admitere la studii superioare, profesorii, care vor avea ocazia să organizeze activităţi interesante de remediere, extracurriculare şi de sprijin în beneficiul elevilor de liceu, universităţile şi instituţiile de învăţământ superior din zonă, care vor avea mai mulţi potenţiali studenţi, întreprinderile şi instituţiile locale, care vor avea ocazia să angajeze personal cu studii cel puţin medii, comunitatea locală, căreia îi va creşte nivelul intelectual, ştiinţific şi cultural”, a precizat Aurelian Sima, directorul colegiului lugojean.
 
sursa: lugojexpres
Se deschide noul birou de evidență a populației şi paşapoarte
cladire pasapoarte lugojAdministrația locală anunță că joi, 10 august, începând cu ora 10, are loc inaugurarea noului sediu al Serviciului Public Comunitar Local Pentru Evidenţa Persoanelor Municipiului Lugoj, din Piața J.C. Drăgan nr. 5.

„Pe această cale informăm cetățenii că în zilele de 9 și 10 august, în vederea mutării, nu se lucrează cu publicul. Mulțumim pentru pentru înțelegere și așteptăm cetățenii în noul sediu începând de vineri 11 august”, a declarat Monica David, Șef Seviciu.

Începând cu această dată în noul sediu vor funcționa cele două compartimente ale serviciului, respectiv cel de Evidența Persoanelor, care a funcționat până acum în clădirea Poliției Municipiului Lugoj și cel de Stare Civilă care a funcționat în clădirea Primăriei Municipiului Lugoj.
Din data de 17 august aici se va muta și Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea și Evidenţa Paşapoartelor Simple Timiş, care în prezent funcționează pe str. Bucegi, Nr. 21 (în incinta Şcolii Populare de Artă).
Programul de funcționare a serviciului rămâne neschimbat.
 
sursa: redesteptarea.ro
Rezultatele repartizării computerizate la liceu. Ultima medie de intrare la liceele din Lugoj a fost 2,31. Vezi lista cu absolvenții admiși
Colegiul C Brediceanu 2 800x445Ministerul Educației a anunțat rezultatele primei repartizări computerizate a elevilor în cadrul admiterii la licee.
În liceele din Lugoj, în urma primei repartizări computerizate, din cele 476 de locuri disponibile au fost ocupate doar 416 locuri, cea mai mică medie de admitere fiind… 2,31.
La Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” ultimele note cu care s-a intrat au fost:
 • 7,66 la Matematică – Informatică;
 • 7,09 la Filologie (română-engleză);
 • 6,21 la Ştiinţele Naturii;
 • 4,00 la Științele Naturii – secția germană.
La Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, s-a intrat cu:
 • 7,99 la specializarea Matematică – Informatică;
 • 6,31 la Filologie (română-engleză);
 • 6,24 la Ştiinţe ale Naturii;
 • 5,45 la Filologie (română-franceză);
 • 3,53 la Filologie, clasa de limbă ucraineană.
La Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, ultima notă cu care s-a intrat a fost:
 • 3,61 la Turism şi Alimentaţie;
 • 2,35 la Economic;
 • 2,31 la Electronică şi Automatizări.
La Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, ultimele note cu care s-a intrat au fost:
 • 3,03 la Mecanică;
 • 2,83 la Economic.
În perioada 13-17 iulie, elevii care au fost admiși trebuie să își depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați.
Lista cu absolvenții admiși la liceu poate fi văzută AICI.
Distribuie, dacă ți-a plăcut:
 
sursa: lugojexpres.ro
145092