“100 DE ANI PESTE LUGOJ”

Lugoj Clasic a avut vineri o manifestare inedită într-un spațiu neconvențional. Câteva zeci de persoane s-au reunit pe Podul de Fier din centrul orașului pentru vernisajul expoziției intitulată “100 de ani peste Lugoj”, care a fost pusă sub egida Centenarului Marii Uniri. Au fost expuse fotografii de epocă, sugestive pentru imaginea Lugojului de altă data, iar locația aleasă, Podul de Fier, constituie un simbol pentru orașul de pe Timiș.

Daciana Vuia, director Muzeul de Istorie Lugoj:

Este o manifestare și o expoziție absolut inedită pentru Muzeul de Istorie. Expunem pentru prima dată în aer liber, într-un spațiu neconvențional. Propunem lugojenilor un demers eminamente vizual care ține de antropologia vizuală, fotografii de epocă prin care pot recunoaște clădirile lugojene monumente istorice edificate în urmă cu un secol, un secol și jumătate, unele dintre ele extrem de bine întreținute și acum la început de secol XXI. Podul de Fier reprezintă un simbol identitar al orașului nostru. Are peste 100 de ani, fiind inaugurat în anul 1902 și de aceea am și hotărât să așezăm aceste fotografii de epocă aici pe podul de fier, pentru că întreaga expoziție este pusă sub egida Centenarului Marii Uniri.

Lugoj Clasic a continuat duminică la Biserica Creștină Baptistă Harul cu un concert Pro Gospel din Timișoara, iar ziua de astăzi a fost dedicată teatrului. Aproximativ 350 de copii au urmărit piesa “Făt frumos din lacrimă” a Teatrului Merlin din Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *