15 TERENURI LĂSATE ÎN PARAGINĂ

Administrația locală a început de luna trecută verificarea terenurilor lăsate în paragină, de pe teritoriul Lugojului. Funcționarii primăriei împreună cu agenții Poliției Locale au ieșit pe teren să verifice respectarea hotărârii Consiliului Local în ceea ce privește curățenia și îngrijirea suprafețelor cu vegetație aflate în propritate. Pentru a nu exista discuții s-au făcut și poze la fața locului. Până acum au fost identificate 15 terenuri, în special pline de buruieni.

Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului (PSD)

Da, a început în cursul lunii iunie procedura de identificare a terenurilor care sunt în paragină sau cu diverse deșeuri pe ele. În cursul lunii iunie și până acum s-au identificat un număr de 15 terenuri care se prezintă într-o stare avansată, cu vegetație pe ele și ele au fost identificate, am văzut la fața locului despre ce este vorba și urmează ca pe mai departe să identificăm proprietarii acelor terenuri și să le trimitem somațiile pentru curățarea și punerea în ordine a terenurilor respective. Sunt mai multe zone ale orașului, nu este una singură în care în intravilanul municipiului am descoperit zone care prezintă pe ele în special vegetație, mai puține deșeuri. Cele mai multe sunt cu vegetație abundentă și neîngrijită

Acțiunea de identificare a terenurilor în paragină va continua până la finalul lunii august, când reprezentanții autorităților locale speră să fie identificate toate. Apoi vor fi notificați proprietarii și se vor lua măsurile care se impun. După primirea notificării, proprietarii de terenuri vor avea o lună la dispoziție ca să și le curețe. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, proprietarii vor fi sancționați cu majorarea impozitului pe anul viitor. Există două criterii: dacă terenul este doar cu vegetație pe el, impozitul se majorează cu 300 %, la fel și dacă terenul este doar cu deșeuri pe el. În cazul în care ambele criterii sunt îndeplinite, adică terenul are și vegetație abundentă și deșeuri, atunci impozitul se va majora cu 500 % în anul care urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *