150 DE ANI DE TRANSPORT PUBLIC TIMIȘOREAN

Timişoara a sărbătorit luni 150 de ani de existenţă a transportului public din oraş, dar şi de pe actualul teritoriu al României. Pentru a marca momentul, societatea de transport public local a organizat o paradă a tramvaielor istorice, iar sute de oameni s-au bucurat de spectacol. Tramvaiul tras de cai, gemenele și tramvaiul turistic au defilat, pe ritmuri de fanfara, de la Podul Decebal până în Piața Libertății.

Nicolae Bîtea, director general STP Timişoara:

Ne bucurăm că astăzi timișorenii au ieșit într-un număr extrem de mare să aniversăm împreună acești 150 de ani de transport public la Timișoara. Practic primul transport public, primul tramvai tras de cai acum 150 de ani pe actualul teritoriu al României. Am văzut 11 tramvaie, începând cu tramvaiul tras de cai din 1869 și până în zilele noastre un model Armonia

În data de 8 iulie 1869, Timișoara a fost primul oraș de pe actualul teritoriu al României în care a circulat tramvaiul tras de cai. 30 de ani mai târziu, în 1899, tot la Timișoara a circulat primul tramvai electric de pe actualul teritoriu al țării. De la ora 18, sărbătoarea transportului public timişorean a continuat în Piaţa Victoriei, cu un concert susţinut de Mircea Baniciu şi Nicole Cherry. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *