16. 000 DE ARBORI VOR FI TOALETAȚI

Odată cu trecerea îngheţului, angajaţii Serviciului Sere şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Lugoj au trecut la toaletarea copacilor din oraş. Operațiunea se face în fiecare an și constă în rearanjarea coronamentului arborilor ornamentali. Se va interveni pe toate străzile Lugojului, în toate parcurile şi se va intra şi în cartiere dacă vremea o va permite. Toaletarea se va efectua la aproximativ 16.000 de arbori. Reprezentanţii Serviciului de Sere şi Spaţii Verzi spun că nu au putut interveni mai devreme, întrucât afară au fost temperaturi scăzute, improprii pentru această operațiune.

Elena Olariu, inginer peisagist:

Acțiunea de toaletare a copacilor a început de ieri pe strada Semenicului, Caransebeșului și am venit aici spre podul de fier, Casa de Cultură, Coposu și Splaiul Brediceanu. Ce urmează? Urmează strada Timișoarei, Cotu Mic, strada Gheorghe Doja, zona centrală, și strada Buziașului. Care va fi utilizarea crengilor? Vor fi duse pe strada Buziașului, la fostul Liceu Agricol și vor fi tocate.

 Pentru reprezentanții Serviciului Sere și Spații Verzi urmează o primăvară solicitantă. După ce se încheie toaletarea arborilor se va pregăti patul germinativ pentru Parcul George Enescu și o parte dintre sensurile giratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *