20.000 DE LUGOJENI ȘI-AU PLĂTIT IMPOZITUL

Lugojenii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a-și achita taxele și impozitele pe trimestrul al doilea, pentru că, în caz contrar, începând de la 1 octombrie vor fi obligați să suporte majorări de întârziere. Taxele şi impozitele locale percepute de către Primăria Lugoj au două termene legale de plată. Primul a expirat la 31 martie, iar celălalt urmează a se încheia pe 30 septembrie. Din cei 38.715 de contribuabili care trebuie să-și achite impozitul pe proprietăți în acest an, pînă la 31 august au plătit 19.694. Suma total încasată a fost de 14.818.508 lei. Cu cardul și-au plătit impozitul un număr de 1.328 persoane din numărul total, suma încasată fiind de 641.990 lei.

Angelica Rus- purtător de cuvânt Primăria Lugoj

Termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferent semestrului II al anului 2019 este data de 30 septembrie. Conform legislației în vigoare, pentru plata cu întârziere se percep majorări de întârziere de 1 % din cuantumul obligațiilor fiscal restante, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până în ziua plății inclusiv

De menționat este faptul că relativ puține persoane au ales să-și plătească impozitul online, deși au avut această posibilitate, pentru a evita cozile și deplasarea la Primărie. Doar 532 de cetățeni au optat pentru această modalitate de plată, suma încasată astfel fiind de 174.484 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *