27 DE AMBASADORI ÎN VIZITĂ ÎN TIMIȘ

Timișoara și județul Timiș au fost centrul atenției în cadrul unei întâlniri istorice ce a avut loc duminică în orașul de pe Bega. 27 de ambasadori din țări din toată lumea au fost primiți la Consiliul Județean Timiș, de reprezentanții instituției, dar și de membri ai Prefecturii Timiș, ai Primăriei Timișoara, ai Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Timiș, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților publice. Vizita diplomaților face parte dintr-un turneu de promovare și documentare ce se desfășoară în mai multe județe din țară.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș (PSD):

Este o vizită pe parcursul întregii zile, vom avea și discuții punctuale, vom vizita și câteva obiective importante, cum este institutul Oncogen. Sunt ferm convins că la aceste întâlniri unde vom mai avea dialog individual, vom găsi puncte comune și solicitări din partea reprezentanților ambasadorilor

Pentru reprezentanții Timișoarei, vizita diplomaților a fost o ocazie excelentă să pună orașul de pe Bega pe harta turismului internațional. Viceprimarul Dan Diaconu speră ca urbea să devină destinație de vacanță mai ales în 2021.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei (PNL):

E o vizită care ține de diplomație pe de o parte, dar care ne permite promovarea Timișoarei către o mulțime de țări într-o singură întâlnire. Sigur că pentru a avea efecte concrete în viitor e nevoie de întâlniri ulterioare, de relații bilaterale, cum de altfel Timișoara are relații bune cu multe din orașele din aceste țări care ne-au adus ambasadori în vizită. Eu cred că e important și pentru Timișoara capitală europeană europeană a culturii. Încă suntem în stadiul în care trebuie să promovăm anul 2021, în care trebuie să spunem cât de des și cât de mult faptul că 2021 e un an definitoriu pentru acest oraș

Vizita de promovare şi documentare a corpului diplomatic acreditat în România are loc în contextul marcării Centenarului Marii Uniri şi se desfăşoară în mai multe judeţe. În vestul țării, cei 27 de ambasadori au fost în Oradea, Arad și Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *