3 din 4 români au cel putin o urgenţă locativă

Casele românilor sunt tot mai afectate de trecerea anilor şi de creşterea costurilor de întreţinere, astfel că, în cadrul populaţiei urbane, cu vârsta cuprinsă în intervalul 20-65 ani, cu venit stabil, 72% au cel puţin o urgenţă locativă, se arată într-un studiu realizat de IRSOP pentru Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR).

Mai mult de atât, 59% au mai mult de două urgenţe locative, iar una din patru gospodării se confruntă cu problema unui spaţiu insuficient şi a frigului din interior.

”Una din cinci gospodării are probleme de etanşeitate sau necesită consolidare antiseismică. Între 12% şi 16% din totalul gospodăriilor urbane au nevoie de înlocuiri sau reparaţii majore la diferitele categorii de instalaţii”, se arată în studiul publicat de News.ro.

În acest context, finanţarea creşterii confortului locativ este o urgenţă pentru dezvoltarea şi incluziunea socială, iar veniturile gospodăriilor sunt prea mici, potrivit sondajului.

”Conform legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului adoptate de Parlament, în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) vor modifica în mod corespunzător normele metodologice de aplicare necesare punerii în practică a noii legi”, se arată în comunicat.

Sistemul BAUSPAR a avut un aport deosebit la reconstruirea Europei încă din anii 1950, iar sistemul de economisire-creditare a oferit „cadrul de lucru” instituţional pentru a ajuta într-o perioadă în care alte resurse financiare erau limitate sau foarte scump, potrivit ABDLR.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *