3 pasi cu care poti incepe pregatirea instalatiei de caldura pentru iarna

Cu toate ca toamna s-a instalat de aproape o luna din punct de vedere calendaristic, temperaturile zilnice inca se mentin la un nivel la ridicat. Cu toate acestea, incepe sa se simta o diferenta intre cele minime si cele maxime, iar pe timp de noapte nu mai este acelasi confort termic ca pe timpul verii.

De acum poti incepe sa-ti pregatesti locuinta pentru sezonul rece, astfel incat sa nu ai parte de surprize atunci cand vrei sa pui in functiune centrala si caloriferele.

Iata cum iti pregatesti instalatia de caldura pentru sezonul rece

In general, primul lucru de care trebuie sa te ocupi in pregatirea pentru iarna este instalatia de caldura, deoarece aceasta va fi cea mai solicitata in perioada ce urmeaza. De aceea, este important sa te asiguri ca se afla in stare buna si, in functie de cum se prezinta, sa faci retusurile necesare.

Aeriseste tevile

De obicei, primul lucru care trebuie facut in pregatirea instalatiei termice pentru iarna este aerisirea tevilor. Aceasta procedura trebuie aplicata atat de catre cei care locuiesc la casa, cat si de cei care stau la bloc. In acest fel, apa calda poate circula prin intreaga retea, asigurand o incalzire uniforma si o distributie egala a agentului termic.

In acelasi timp, aerisirea tevilor va scoate la iveala eventuale defectiuni ale instalatiei de caldura, oferindu-ti timp sa te ocupi de acestea inainte ca sezonul rece sa se instaleze si sa apara riscul ca apa sa inghete sau ca puterea de incalzire a caloriferelor sa fie redusa.

Repara sau inlocuieste piesele defecte

Anumite piese pot prezenta stricaciuni sau urme de uzura, ceea ce poate face ca instalatia de caldura sa functioneze la un nivel redus sau chiar sa amplifice riscul unor defectiuni permanente ale intregului sistem.

Analizeaza cu atentie intreaga instalatie, pentru a descoperi eventuale fisuri sau pierderi de caldura ori apa. De asemenea, ai grija la imbinarea tevilor si, daca este cazul, asigura-le conexiunea cu cateva coliere cu garnitura pentru un plus de durabilitate.

Daca defectiunile sunt complicate, apeleaza la un instalator profesionist pentru a te asigura ca solutia aplicata este una care iti poate asigura nivelul de confort si de siguranta de care ai nevoie.

Testeaza instalatia

Pentru a te asigura ca instalatia ta este pregatita, trebuie sa o testezi. Incalzeste casa intr-o zi mai racoroasa, astfel incat sa poti trage o concluzie daca aceasta te poate ajuta sa faci fata sezonului de iarna sau mai este nevoie sa faci anumite interventii. Asigura-te ca nu exista fisuri, pierderi de caldura sau riscuri pentru sanatate.

Este important sa te asiguri ca instalatia termica se afla in stare buna pentru a nu-ti expune familia la niciun risc si pentru a-ti asigura un confort termic ridicat. In plus, vei evita costuri ridicate ale facturilor pentru caldura.

sursa foto: envato.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *