A ÎNCEPUT EVALUAREA NAȚIONALĂ

Elevii de clasa a VIII-a din întreaga țară au intrat în această dimineață la ora 9 în examen. În județul Timiș au fost aproape 5.000 de copii care au susținut Evaluarea Națională. Au fost 51 de centre de examen în județ, organizate pentru cei 4.840 de elevi care au susținut Evaluarea Națională. Prima probă a fost cea la Limba și Literatura Română. La Lugoj au existat patru centre de examinare: la Colegiul Național “Coriolan Brediceanu”, la Colegiul Național “Iulia Hasdeu”, la Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu” și la Școala Gimnazială 4. Examenul s-a desfășurat fără incidente.

prof. Florin Mariș, membru în comisia de examinare:

Examenul a decurs foarte bine. La centrul de examinare Brediceanu au fost înscriși 130 de candidați dintre care s-au prezentat 129. Subiectele au fost primite la timp, s-au multiplicat la timp. Au avut două ore timp de lucru, cu o excepție, a unui elev care a făcut cerere pentru prelungire de o oră. Cred că examenul s-a desfășurat cu succes.

 Elevii, unii dintre ei ieșiți mai devreme din sala de examinare, au declarat că nivelul subiectelor a fost acceptabil și că s-au descurcat bine, așteptând un rezultat pe măsură.

Cum ți s-a părut examenul?  A fost ok. Subiectele? Destul de ușoare. Ce ți-a picat? Genul epic. Și te-ai descurcat? Da, sper. Te aștepți la un rezultat bun? Sper.

Cum ți s-a părut examenul? A fost destul de ușor și subiectele la fel. Te-ai pregătit mult pentru el? M-am chinuit destul de mult, chiar dacă am avut și competiții. Ai avut emoții? Foarte mari.

A doua probă scrisă a Evaluării, la matematică, va avea miercuri, în 13 iunie, iar ultima probă, cea la limba şi literatura maternă va fi organizată în 14 iunie.Rezultatele vor fi afișate în 19 iunie. În aceeași zi, între orele 14:00 – 19:00, se vor putea depune contestații, iar în 23 iunie se vor afișa rezultatele finale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *