A ÎNCEPUT FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII

Festivalul de teatru “Copii în lumea teatrului”, care se desfășoară în perioada 30 mai-15 iunie la Lugoj a debutat cum nu se putea mai bine ieri. Sala teatrului “Traian Grozăvescu” a fost neîncăpătoare pentru elevi, profesori și părinți care au venit să vizioneze cele 21 de momente puse în scenă de elevi de la Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu” și de preșcolari de la Grădinița PP2. Interpretările  au fost dintre cele mai diverse, de la piese de teatru și poezii în grai bănățean până  la cântece cu bastoane muzicale. Reprezentațiile copiilor au impresionat în așa măsură membrii juriului, încât fiecare a primit un premiu.

Dana Tipei, director Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”:

Eu zic că prima zi a fost un succes. A fost un spectacol cu sala plină. Chiar nu au mai fost locuri și s-a stat în picioare. Foarte mulți copii, foarte mulți părinți și părerea mea a fost că toată lumea a fost încântată la finalul spectacolului. Despre calitatea momentelor puse în scenă ce puteți să-mi spuneți?Toate momentele au fost extraordinare. Chiar m-am gândit că membrii juriului vor avea o sarcină dificilă pentru că va fi foarte greu să aleagă piesele care vor primi premiu. De aceea au și hotărât în momentul în care au jurizat să ofere doar marele premiu,pentru că este o tradiție a școlii, și la restul momentelor, la fiecare s-a încercat să se găsească ce a avut momentul deosebit, așă că fiecare moment din spectacol a primit câte un premiu

 

Marele premiu a fost câștigat de piesa “Pinocchio”, pusă în scenă de elevii clasei a II-a de la Școala “Anișoara Odeanu”, coordonator fiind Corina Dulcu, însă au fost și alte momente premiate. Spre exemplu, premiul special al juriului a revenit clasei a V-a de la școala organizatoare, cu piesa “Vizită”, având-o coordonator pe profesoara Denisia Dimulescu. Premiul de popularitate a revenit piesei “Poemul cu Ciori”, tot a unei clase de a V-a, coordonator Monica Cerbu. Premiul pentru originalitate, care a spuls ropote de aplauze, a revenit clasei a II-a pentru cântece cu bastoane muzicale. Așa cum se așteptau înainte de spectacol, membrii juriului, actrița Ileana Căprariu, colegul nostru, Marius Gangan – realizator de emisiuni tv și directorul Bibliotecii Municipale, Henrieta Szabo, au avut o misiune dificilă pentru că fiecare prestație a avut ceva aparte. 

Ileana Căprariu, președinte juriu:

Este pentru prima oară când sunt invitată să particip în juriu pentru a-i vedea pe acești copii minunați. Bineînțeles că mă aștept la foarte multe lucruri bune. Copiii sunt talentați, pentru că ei sunt puri și sunt adevărați. Sub o mână capabilă să îi educe, ei vor da totul pe scenă. Și atunci mă aștept să avem o misiune foarte grea, pentru că eu cred că foarte mulți dintre ei vor fifoarte buni. Și de de nu, poate se aleg actori pentru teatrul lugojean? Bineînțeles că îi așteptăm cu mare drag și oricine dorește din Lugoj să vină la teatru e primit cu brațele deschise.

Festivalul de teatru continuă la Lugoj cu activități dintre cele mai diverse. Nu vor lipsi ateliere de teatru pentru copii, susținute de actrița Daniela Bostan de la teatrul Național din Timișoara și actorul Victor Bucur de la Teatrul de Operetă din București. Apoi va avea loc o întâlnire a profesorilor Școlii Anișoara Odeanu cu specialiști în artă teatrală. Festivalul este organizat de Asociația “Ferestre spre viitor”, în colaborare cu Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu” și este finanțat de către Primăria Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *