A ÎNCEPUT VACCINAREA ANTIGRIPALĂ

În Timiș a început vaccinarea antigripală. Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în județ în 13 septembrie, iar dozele au fost deja distribuite în teritoriu. În prima etapă au fost vaccinați medicii și personalul auxiliar din unitățile sanitare din Timisoara, dar și din alte două orașe ale județului.

Cornelia Cișmaș-Malac, director executiv DSP Timiș:

Prima tranșă repartizată de Ministerul Sanătății a ajuns în 13 septembrie, o cantitate de 1460 de doze. Aceasta a fost distribuită către Unitățile de Primiri Urgențe, clinicile de anestezie-terapie intensivă și Ambulanță. De asemenea, în teritoriul operativ din Deta și Jimbolia

Numărul de doze de vaccin solicitat de Direcția de Sănătate Publică de la Ministerul Sănătății se ridică la 27.000, doze necesare pentru imunizarea categoriilor de risc din județ. Potrivit DSP, restul de doze vor ajunge în teritoriu în trei tranșe, până la sfârșitul lunii octombrie.

Cornelia Cișmaș-Malac, director executiv DSP Timiș:

A doua tranșă va veni în 10 octombrie, a treia în 21 octombrie și ultima în 28. Până la sfârșitul lunii vom avea întreaga cantitate de vaccin antigripal necesară județului Timiș. Fiecare tranșă va ajunge la medicii de familie și unitățile sanitare din teritoriu

Dozele din aceste tranșe vor fi distribuite medicilor de familie, unităților medicale și grupelor cu risc – persoane cu afecţiuni medicale cronice, gravide, medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, adulţi şi copii din instituţii de ocrotire socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *