A murit regele! Ne-a părăsit actorul Alexandru Sarafolean

Ne-a părăsit un îndrăgit actor al Lugojului. Alexandru ”Cucu” Sarafolean s-a stins din viață la Urgențele din Timișoara, în dimineața zilei de 6 ianuarie, după o luptă de trei luni cu o boală necruțătoare. Avea doar 61 de ani.

În cariera sa a făcut de toate pentru teatrul lugojean: a fost sufleur, a jucat ca actor în nenumărate roluri, care au rămas până azi în memoria publicului (”Trimisul suedez” fiind unul dintre acestea), a fost administrator al Casei de Cultură, dar și un animator al teatrului pentru copii, nu numai ca actor, dar și ca organizator al spectacolelor destinate celor mici.

Născut în februarie 1959, Cucu Sarafolean va rămâne în amintire și prin întruchiparea veselă a Regelui Berii, postură din care deschidea, an după an, alaiul Sărbătorilor Berii de la Lugoj, încă de la ediția inaugurală.

”Va rămâne în memoria noastră ca un om talentat, vesel, un foarte bun coleg, care știa nu numai tainele teatrului, dar și ale bucătăriei. Mereu ne aducea din dulcețurile sau murăturile preparate de el și vă pot spune că era un maestru. Un om fain, într-un cuvânt, unul dintre cei mai vechi actori ai trupei”, spune actrița Maria Rogobete.

”Aducem un ultim omagiu unui om de teatru plecat dintre noi. Eu l-am cunoscut în postura de administrator, un om activ, care știa să facă rost de orice, de la materiale, la costume. Un om la locul lui”, spune la rândul ei, actrița și regizoarea Maria Voronca.

”Dumnezeu să te odihnească, prieten drag! Drum bun în lumină”, a postat pe Facebook colega sa de teatru, Ileana Carmen Căprariu.

redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *