Accident grav la Mina Lupeni. Un miner a murit

Doi mineri au fost surprinşi miercuri dimineaţa de o surpare de pământ în Mina Lupeni. La locul accidentului au sosit echipaje ISU. Unul dintre mineri a murit, transmite România TV.

Unul dintre mineri, în vârstă de 32 de ani, a fost scos din subteran, fiind în stare stabilă, conştient şi cooperant.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a decis miercuri, în urma accidentului de la mina Lupeni, trimiterea de urgenţă a Corpului de control la Complexul Energetic Hunedoara, exploatarea minieră Lupeni, pentru a verifica împrejurările în care s-a petrecut accidentul, informează ministerul printr-un comunicat de presă.

“Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii convocate de ministrul Energiei Anton Anton imediat după producerea surpării din mina Lupeni, în care au fost prinşi doi mineri care dirijau presiunea din subteran. Unul dintre aceştia a fost scos din perimetrul surpării conştient şi cu semne vitale stabile, fiind dus la suprafaţă pentru a fi preluat de echipele SMURD. Celălalt miner a fost supus procedurilor medicale de prim ajutor”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, la mina Lupeni s-au deplasat şi inspectorii de protecţie a muncii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Accidentul s-a produs în urma unei surpări în abataj, la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mina. Potrivit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40.

Mina Lupeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *