ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE

Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Lugoj invită lugojenii să i se alăture în inițiativa de a vedea orașul mai curat și mai îngrijit. Maine, de la ora 14, voluntarii se vor întâlni în Parcul Poștei, pentru a se grupa în în mai multe echipe, împărțindu-se pe zone, astfel încât să adune gunoaiele din oraș. Desi vremea se anunță caniculară, lugojenii cu spirit civic sunt așteptați în număr cât mai mare, spun organizatorii. Sacii, mănușile și câte o sticlă de apă sunt asigurate de Ligă. Acțiunea se încheie cu vecernia care va începe la ora 18, la Biserica Învierea Domnului, situată pe strada Caransebeșului.

Tania Gamba- președinte Liga Tinerilor Creștini Ortodocși

Facem o acțiune de ecologizare a Lugojului. O organizaează Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Lugoj, un ONG non profit care ține de Biserica Învierea Domnului”. Acolo ne-am format acum 26 de ani și vreau să ne împărțim pe grupe în oraș, în mare parte pe maluri, pe strada Bocșei și în Mondial, acolo am văzut că e cea mai mare nevoie, să strângemgunoaiele, să le reciclăm. Mai pot să vină și alți tineri sau alți oameni care doresc să vă ajute? De peste tot, cine vrea, cu prieteni, cu familie, e binevenită toatălumea,pentru că aceastăacțiune nu este pentru noi, ci este pentru oraș. Ar fi în folosul tuturor,nu doar în folosul Ligii.

Organizatorii vorbesc și despre importanța acestor acțiuni.

Tania Gamba- președinte Liga Tinerilor Creștini Ortodocși

Sunt destul de importante, pentru că sunt unii oameni cărora chiar nu le pasă unde aruncă gunoiul,iar gunoaiele nu fac bine pentru aer, pentru aspectul orașului. Poluarea în principiu nu e bună și dacăputem să ajutăm și noi într-un fel, măcar strânsul gunoaielor de pe jos, dacă nu redusul mersului cu mașina. Câte un pic de la fiecare și se face treabă mare.

Pentru tinerii Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși este prima acțiune de ecologizare,însă aceștia nu doresc să se oprească aici, ci își propun să planteze copaci în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *