ADRESĂ PENTRU RELUAREA LUCRĂRILOR

Primăria Lugoj a anunțat că va trimite o adresă pentru reluarea lucrărilor de sistematizare rutieră și modernizare a Splaiului Morilor, între Podul de Fier și Autogară, după ce utilajele și muncitorii nu au mai fost văzuți în teren de mai multe zile. Execuția a fost demarată spre sfârșitul anului trecut, la puțin timp după, a fost întreruptă și a fost reluată câteva luni mai târziu, pentru ca în iulie să fie oprită încă o dată. Firma lugojeană, care a câștigat proiectul, a reușit să realizeze câteva trotuare și chiar să asfalteze platoul din zona autogării și sensul rutier de lângă bazar, până la piață. În ultima perioadă au circulat zvonuri că administrația locală nu și-a onorat plata lucrărilor, ceea ce a determinat întreruperea acestora, lucru infirmat de cei de la primărie. Mai mult, primarul Francisc Boldea spune că plata se efectueză după ce lucrarile se execută, nu înainte.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

 Am avut unele probleme cu firma constructoare, i-am și trimis o somație pentru a reveni imediat și a continua lucrările. Discuția a pornit de la faptul că noi nu putem să plătim lucrări în executare, ci doar lucrări executate. Odată ce lucrarea este executată, atunci se întrunește comisia de recepție și primește actele pentru plată. În urma discuțiilor pe care le-am avut, în sfârșit ni s-au adus acte pentru plată. O plată am făcut-o deja, la prima parte, urmează să facem acuma a doua plată, dar după verificarea de către comisie dacă lucrările executate până acum corespund

Proiectul are o valoare de aproape 8 milioane de lei și pe lângă asfaltarea Splaiului Morilor, mai prevede amenajarea a circa 200 de locuri de parcare și refacerea canalizării și rețelei de alimentare cu apă. Fosta parcare de lângă autogară va fi pregătită pentru găzduirea manifestărilor cultural-artistice și a festivalurilor.      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *