AL ZECELEA EVENIMENT LUGOJ CLASIC

Lugoj Clasic, amplul festival al culturii lugojene a organizat ieri un nou eveniment la Casa Brediceanu. Sub sloganul “ În Lugoj, lugojean”, a avut loc un recital voce a profesorului Vasile Gondoci. De asemenea a participat trupa de dans “Sorina Seracin”. Un moment important al serii l-a constituit expoziția de grafică a Silviei Bloch.

Aura Twarowska, directorul artistic al festivalului:

Este a zecea zi de când a început festivalul. În Lugoj, lugojean se numește seara de astăzi. Avem un minirecital al lui Vasile Gondoci, o expoziție de grafică a doamnei Silvia Bloch, cu imagini lugojene și avem o trupă de dans a doamnei Sorina Seracin de la Școala Populară din Lugoj care va prezenta un moment coregrafic în încheierea serii. Sunteți mulțumită de cum a evoluat Lugoj Clasic. Da, foarte mulțumită, încântată, fericită. Există și o doză de oboseală, dar bucuria este mult mai mare.

Silvia Bloch, artist:

Această expoziție reprezintă dragostea mea pentru clădiri și pentru zestrea de clădiri vechi a orașului nostru. Am încercat să redau grandoarea sau stilul epocii. Această prefectură a fost clădită în anul 1852 și poarta aceea a fost poarta originală. Atunci când s-a refăcut clădirea și fațada poarta a dispărut și e păcat. Mai sunt acolo câteva porți care sunt destul de uzate fizic și probabil că vor dispărea.

 În cadrul evenimentului moderat de jurnalistul Marius Gangan, un moment important l-a reprezentat acordarea diplomei de onoare Maiei Dobrin, descendenta primului prefect român al județului. Lugoj clasic va continua mâine de la ora 19, la Sinagoga Neologă cu un recital de harpă Iulia Moldovan de la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *