Connect with us

Ce cauti astazi ?

Diverse

Alegerea mașinii de sudură – câteva sfaturi utile

Lumea sudurii este fascinantă, în special pentru un pasionat de bricolaj sau pentru un sudor aspirant care tocmai a început să învețe meseria, cu gama sa largă de produse și accesorii disponibile pentru utilizare pe piață. Există o gamă largă de accesorii de sudură care pot fi selectate. Există câteva alte mașini de sudat de ultimă generație care sunt relativ mai scumpe în comparație cu cele mai comune TIG și MIG. Aceste mașini de sudat de ultimă generație sunt, totuși, adesea bazate de motoare alimentate cu combustibil, pentru a fi utilizate în afara rețelei electrice cu același confort.

Dacă sunteți un sudor aspirant, cel mai bine ar fi să înțelegeți modul de funcționare pentru diferitele tipuri de echipamente de sudură pentru a vă îmbunătăți perspectivele de angajare. Odată ce puteți decide ce model de sudare ar fi mai compatibil pentru un anumit proiect, aveți șanse mai mari de evalua și chiar de a fi numit supervizor sau asistent de proiect de către un angajator.

Iată 5 sfaturi pentru a alege cea mai bună aparat de sudură:

1) Evaluați natura metalului

De obicei, sudarea se face numai pe oțel carbon. Oțelul carbon are capacitatea de a gestiona excesul de căldură pe care orice sudor începător l-ar putea aplica accidental pe metal. Este, astfel, compatibil cu majoritatea mașinilor de sudură disponibile pentru utilizare. Oțelul inoxidabil este foarte potrivit pentru depozitarea băuturilor sau a articolelor comestibile datorită capacității sale de a rezista la coroziune.

Acesta este pe deplin compatibil cu aparatul de sudură TIG sau MIG și nu necesită la fel de mult amperaj pentru a funcționa ca oțelul carbon atunci când este sudat. Aluminiul are nevoie de o sursă de căldură aproape uniformă pentru a împiedica uscarea bazinului de sudură datorită capacității sale ridicate de conducție termică. Cu toate acestea, aportul mare de căldură duce adesea la deformarea piesei de prelucrat, deci este necesară o atenți sporită.

De aceea, aluminiul necesită mașini de sudură mai complexe, cum ar fi mașina MIG dotată cu capacitatea de a efectua sudare prin impulsuri, pentru a fi îmbinate în mod optim. O alegere mai bună pentru sudarea aluminiului ar fi o mașină de sudură TIG de ultimă generație. Prin urmare, cel mai bine ar fi să evaluați metalul pe care doriți să îl îmbinați înainte de a alege un aparat de sudură.

2) Stabiliți amperajul ideal

Costul unui aparat de sudură este dependent de curentul pe care îl poate genera; metalele mai dure necesită de obicei mai mult curent pentru a fi sudate corect. Prin urmare, cel mai bine este să acordați o atenție sporită grosimii corpurilor de iluminat, precum și metalelor de bază cu care vi se va cere să lucrați pentru un proiect.

Pentru un material gros veți avea nevoie fie de un aparat de sudură cu electrozi, fie de un aparat de sudură MIG de ultimă generație pentru a le suda eficient. Pentru a suda metale subțiri, dimpotrivă, veți avea nevoie de aparate de sudură mai sensibile, care ar furniza exact cantitatea potrivită de căldură pentru a forma sudarea. În acest sens, sudarea aluminiului devine aproape la fel ca sudarea unui metal relativ mai subțire.

3) Alegeți un loc ideal pentru sudare

Locul în care veți efectua sudarea ajută, de asemenea, să alegeți o mașină de sudură potrivită. Când sudați în interior, puteți conecta mașina la o mașină de 115 volți AC, conectată la o sursă de curent alternativ de 220-240 volți. O sursă de 115 volți este sursa obișnuită pe care o primește orice unitate comercială sau casnică. Majoritatea mașinilor de sudură elementare funcționează la această tensiune. Aparatul poate funcționa monofazat sau poate funcționa ca un dispozitiv trifazat.

4) Consultați fișa cu specificații

Fișa cu specificații vă poate ajuta să înțelegeți câteva lucruri esențiale pentru diferențierea unui aparat de sudură bun de altul. De exemplu, o fișă cu specificații vă poate ajuta să măsurați cât de multă sudură continuă poate efectua un aparat într-un interval de zece minute. Ciclul de funcționare este reprezentativ pentru numărul de minute pe care le puteți suda la un interval standard de zece minute. Depășirea ciclului de funcționare poate încălzi mașina, ducând la deteriorarea circuitelor sale interne.

5) Analizați cerințele de gaz comprimat, dacă acestea există

Diferite procese de sudare necesită utilizarea diferitelor gaze comprimate. Oxigenul, argonul și dioxidul de carbon sunt cele mai utilizate gaze comprimate în mai multe proceduri de sudare.

Nu în ultimul rând, pentru a fi siguri de calitatea invertorului de sudură, alegeți întotdeauna distribuitori de încredere, care comercializează doar produse de la firme de top. De obicei, în același loc veți găsi atât aparatul propriu-zis, cât și accesoriile de care aveți nevoie, atât pentru a ajusta performanțele acestuia, cât și pentru protecția proprie, care este extrem de importantă în orice situație ați lucra.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...