Ana Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă

Românca a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) și chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Ana Maria s-a mai impus de trei ori în această competiție, în 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013. Cu aceste patru titluri, Ana Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depășindu-le pe franțuzoaica Laura Flessel și pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu cîte trei victorii finale.

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel FIE a hotărât ca scrimerii lideri ai clasamentelor mondiale la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competițională, la juniori și seniori, să fie declarați campioni.

La spadă masculin, câștigător este rusul Serghei Bida, în vreme ce la floretă s-au impus rusoaica Inna Deriglazova și italianul Alessio Foconi. La sbie, pe primul loc au terminat Olga Kharlan (Ucraina) și Sanguk Oh (Coreea de Nord).


 
radiotimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *