APARAT DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU SPITAL

Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei Lugoj încearcă încetul cu încetul să se doteze cu aparatură de ultimă generație. Astfel că secția de neonatologie a spitalului a primit ieri un aparat de testare auditivă pentru bebeluși în valoare de  20.000 de lei, bani obținuți dintr-o sponsorizare. Apartul este foarte util pentru că el poate detecta anumite probleme cu auzul a nou-născuților încă în primele luni de viață.

Ileana Poclid, coordonator secție neonatologie:

Este vorba despre un aparat de testare audiologică la nou- născuți. Este un aparat pe care ni l-am dorit foarte mult. Achiziția a fost făcută de către spital. Este foarte util pentru depistarea hipoacuziei la copilași. Hipoacuzia este o formă de handicap invizivilă. Este foarte importantă depistarea precoce, din primele luni de viață, pentru a putea fi rezolvată problema, pentru că de cele mai multe ori diagnosticarea se făcea în jurul vârsei de un an, doi ani, când practic părinții își dădeau seama că aceștia nu reușesc să comunice cu ei și nu reacționează la stimuli. Acesta este și motivul pentru care mi-am dorit foarte mult acest aparat. L-am solicitat demult conducerii. Într-un final a venit

Secția de neonatologie a spitalului lugojean mai așteaptă în cursul săptămânii viitoare un aparat pentru detectarea icterului neonatal. Aparatul se numește bili-rubinometru transcutanat și la fel ca aparatul adus de curând, este util pentru a pune un diagnostic nou născuților fără durere și fără înțepare. De menționat este faptul că în dotarea spitalului lugojean nu au mai existat niciodată astfel de aparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *