APARATE NOI LA SPITALUL JUDEȚEAN

Pacienții tratați la Spitalul Județean din Timișoara vor fi investigați de acum cu o serie de aparate medicale noi. Recent, în dotarea spitalului au intrat un Computer Tomograf și un aparat de rezonanță magnetică. Aparatele au venit de la Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială.

Marius Craina, manager SCJUT:

Era extraordinar de importantă achiziția acestor aparate, pentru că RMN-ul are o vechime de peste 16 ani și peste 50.000 de examinări, era uzat din punct de vedere fizic și moral și tehnologia a evoluat foarte mult în ultima perioadă, iar în ceea ce privește CT-ul, prin amplasamentul lui și prin faptul că este un aparat de ultimă generație și deservește cazurile grave, complexe care se adresează spitalului județean, este o achiziție extraordinar de benefică pentru colegii de la UPU și medicii radiologi dela celelalte specialități

Aparatele au fost montate și sunt funcționale de câteva săptămâni. Pe lângă RMN și Computer Tomograf, a mai fost achiziționat, tot cu bani de la Banca Mondială, un sistem de transmisie a datelor între aparatele de imagistică.

Computerul Tomograf a costat 120.000 euro, RMN-ul 600.000 euro, iar sistemul de transmisie a datelor în jur de 30.000 de euro. Procedurile pentru achiziția acestor echipamente s-au făcut pe vremea când funcția de ministru al Sănătății era ocupată de Florian Bodog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *