Aplinistul timișorean Horia Colibășanu a pornit într-o nouă expediție

Aplinistul timișorean Horia Colibășanu a pornit într-o nouă expediție pe Acoperișul Lumii. Horia Colibășanu a plecat astăzi în munții Himalaya pentru o nouă ascensiune pe Everest. De data aceasta, alpinistul timișorean intenționează să deschidă o rută nouă spre cel mai înalt vârf al lumii.

Expediția va începe pe data de 3 aprilie, o dată cu trekkingul pe Valea Khumbu, în Nepal, şi se va încheia la sfârşitul lunii mai.

“Expediţia din acest an este o provocare pentru mine, ca alpinist de mare înălţime. Mi-am propus să încerc deschiderea unei rute noi de urcare pe vârful Everest, bazându-mă pe experienţa de până acum şi în special pe cea de anul trecut, când am reuşit să rămân mai multe zile la rând la altitudine de peste 8.000 de metri”, spune Horia Colibășanu.

Sportivul român îl va avea ca partener de expediție pe Peter Hámor, alpinist slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri. Cei doi împărătășesc o experiență de echipă de opt ani.

Aceasta este cea de-a 20-a expediție internațională a lui Horia Colibășanu și cea de-a 15-a în Himalaya. Ascensiunea pe Everest este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timișoara, club afiliat la Federația Română de Alpinism și Escaladă care derulează şi monitorizează proiecte de alpinism în calendarul sportiv internațional. Expediția poate fi urmărită pe www.horiacolibasanu.com, pe pagina de Facebook Horia Colibășanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.

Horia Colibășanu este considerat ca cel mai performant alpinist din istoria României, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe 8 din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

sursa: radiotimisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *