Aproape 30.000 de lei adunați la acțiunea caritabilă “O zi pentru mai bine”

Acțiunea de caritate “O zi pentru mai bine”, manifestare ajunsă în acest an la ediţia cu numărul 14, a reuşit să adune aproape 30.000 de lei, bani care vor fi folosiți în scopuri umanitare, pentru persoanele aflate

la nevoie şi alte cazuri sociale. Evenimentul a avut loc la restaurantul ”Acapulco”, vineri, 13 noiembrie, începând cu orele 18.00 și a adunat aproape 500 de persoane.

   “Ceea ce facem astăzi aici și ceea ce facem de 14 ani este să ajutăm copiii în nevoi”, au fost cuvintele de deschidere a primarului Francisc Boldea.

Invitații au avut parte de un program muzical susținut de Lușu Penescu, Dana Gruescu, acompaniată de formația lui Titel Brestovicean și Dj Seba.

Pe lângă dansuri, muzică și voie bună, s-a organizat ca în fiecare an, tradiționala tombolă.

Cinci lei pentru un bilet și o șansă la un câștig. Cei prezenți au cumpărat, în mai puțin de 30 de minute, toate cele 2.000 de bilete.

În joc au fost puse numeroase premii, de la botine, sticle de vin și livrări pizza domiciliu până la două icoane în valoare de 250 euro fiecare.

   “Ca de fiecare dată avem tradiționala tombolă. Vreau să mulțumesc sponsorilor, oameni buni, cu suflet nobil, care în această seară sunt prezenți cu peste 120 de obiecte”, a declarat consilierul local Nicu Bădina, unul dintre organizatorii evenimentului.

Sponsorii principali care au oferit majoritatea premiilor pentru tombolă au fost Calzaturificio Torre, Rieker și Primos.

   “Suntem de zece ani alături de “O zi pentru mai bine” și în fiecare an firma noastra a sponsorizat acțiunea pentru a o face mai atractivă. Ne bucurăm mult că este cineva în Lugoj care se gândește la situațiile în care se află oamenii care au nevoie de ajutor și apreciem efortul d-lui Bădina”, ne-a declarat reprezentantul firmei Calzaturificio Torre, Ionel Manolache.

Cazul lui Mircea Liviu Anghel Gican, diagnosticat cu gliomatoză cerebrală (n. red. – tumoare pe creier) a fost doar un exemplu din zecile de persoane care au nevoie cu adevărat de ajutorul celor din jur.

Ileana Căprariu, actrița lugojeană care a jucat în scurtmetrajul Calea Dunării, premiat cu Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii de la Chicago, a fost cea care a înmânat din partea celor prezenți o primă donație de 2500 de lei pentru tânărul lugojean ce are nevoie de operație urgentă la Viena și tratament, în valoare de cel puțin 20.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *