ARHIVĂ PENTRU ACTELE DIN JUSTIȚIE, LA TIMIȘOARA

La Timișoara se va construi un nou sediu pentru arhivarea actelor din justiție, anunță ministrul Justiției, Tudorel Toader. Aflat în orașul de pe Bega, oficialul a vizitat Penitenciarul de pe str. Popa Șapcă pentru că instituția are teren disponibil pentru construirea unei noi arhive. Potrivit unui proiect finanțat de Banca Mondială, în țară se vor construi 15 noi arhive, la nivelul fiecărei Curți de Apel. Cea de la Timișoara va fi ridicată, cel mai probabil, la ieșire din oraș, pe Calea Buziasului, unde Penitenciarul are teren disponibil.

Tudorel Toader, ministrul justiției:

Am fost la penitenciar, am vorbit cu domnul director, sigur noi ne pusesem de acord în scris în prealabil. Am mers și am văzut posibile locații pentru arhivă, unul aici în Timișoara la ieșire spre Buziaș, altul chiar la Buziaș unde o secție exterioară a penitenciarului, vom analiza, personal, la prima impresie, aș opta pentru un teren de aici de la ieșirea din Timișoara spre Buziaș unde penitenciarul are 10 hectare, am înțeles, și din care putem lua 5.000-7.000 de metri pătrați pentru a construi arhiva

Noua arhivă ar deservi toate instanțele subordonate Curții de Apel Timișoara, tribunale și judecătorii din Timiș, Arad și Caraș-Severin. Noua arhivă este necesară pentru că actele din justiție trebuie păstrate timp de 90 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *