Au spus că nu vor mai da amenzi, dar cifrele MAI arată altceva.

Reprezentanţii Ministerului de Interne spun că, deşi oamenii legii au anunţat că nu mai dau amenzi, ci doar avertismente, de fapt cifrele arată cu totul altceva. În schimb, sindicaliştii susţin că au pus în aplicare planul de proteste şi că, de săptămâna viitoare, vor răspunde doar solicitărilor de urgenţă la 112.

veste barbati Magazin BIG MagDin 11 ianuarie, polițiștii nu au mai dat amenzi, ci doar avertismente, iar din această săptămână nu i-au mai verificat nici pe cei aflați în carantină. Totul pentru a protesta față de înghețarea salariilor bugetarilor. Cel puțin, așa susțin sindicaliștii.

Datele Ministerului de Interne arată altceva.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI: “În ultimele șapte zile, structurile MAI, împreună cu alte autorități, au desfășurat aproximativ 10.600 de acțiuni de control la nivelul întregii țări cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, fiind desfășurate cu peste 2.000 de acțiuni de control în plus față de săptămâna precedentă. Verificările s-au concentrat pe zonele cu risc epidemiologic ridicat și obiectivele supuse restricțiilor. Au fost aplicate aproximativ 34.700 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6,3 milioane de lei.”

Potrivit sindicaliștilor, multe sancțiuni ar fi fost aplicate de personalul care de obicei nu prea mai iese pe teren.

Unii agenți care participă la protestul sindical acuză că șefii ar face presiuni asupra lor să-i verifice pe cei aflați în carantină.

Dacă nu vor ajunge la un acord cu șefii din Ministerul de Interne, sindicaliștii din poliție anunță că, de săptămâna viitoare, vor răspunde doar solicitărilor de urgență primite prin 112.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *