AUTOSPECIALĂ NOUĂ LA POMPIERI

Pompierii lugojeni beneficiază de astăzi de o autospecială de ultimă generație, achiziționată din bugetul consiliului local. Mașina a costat 90 000 de euro și este unică în județul Timiș. Aceasta a fost predată oficial Detașamentului de Pompieri de către primarul Francisc Boldea, în cadrul unei festivități care a avut loc în fața Primăriei. De asemenea, cei prezenți au putut să vadă dotările mașinii. Aceasta beneficiază de un sistem de iluminat alcătuit din trei proiectoare, oferind o iluminare la 360 de grade. Pe plafonul suprastructurii este montată o scară culisabilă de 5 metri. Mai are în dotare un sistem de stingere a incendiilor cu o pompă de ultra înaltă presiune și un rezervor de 350 litri. Fiind de dimensiune mai mică, mașina va acționa exclusiv în oraș, în locurile unde autospecialele mari și greoaie ale pompierilor aveau nevoie de mai mult timp pentru a pătrunde.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

Pentru asigurarea securității cetățenilor din Municipiul Lugoj, în caz de intervenție după masa în cartiere, unde este aglomerație, unde pătrund mai greu mașinile de pompieri, am considerat foarte necesar o mașină de intervenție rapidă, care poate scurta timpul atât de prețios în situațiile de criză.Am cumărat această mașină și am predat-o pe 10 ani Detașamentului de Pmpieri, pentru a putea fi utilizată în folosul cetățenilor din Municipiul Lugoj.

Mașina le este foarte utilă, spun reprezentanții Detașamentului de pompieri Lugoj. Le ușurează munca și în același timp este în folosul lugojenilor.

lt.col. Lucian Mihoc – inspector şef ISU Timiş

Ea poate interveni atât la incendiile de mică amploare, cum ar fi incendiile de autoturism, incendiile de vegetație uscată, cât și la intervenții de genul înlăturării copacilor căzuți pe carosabil. De asemenea se poate interveni cu ea și la accidente rutiere.

Pe lângă această nouă achiziție, Detașamentul de Pompieri Lugoj mai deține alte trei autospeciale pentru stingere a incendiilor, un autocamion, o cisternă cu apă, o autoscară și o autosanitară SMURD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *