Aviz negativ de la CSM pentru revocarea lui Augustin Lazăr

Secţia pentru procurori a CSM a dat, luni, un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr. Potrivit unor surse citate de România TV, scorul a fost 5 voturi la unu. Avizul CSM este consultativ. Decizia vine după un schimb dur de replici între Augustin Lazăr şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în timpul audierilor.

Augustin Lazăr a cerut luni CSM să dea un aviz negativ cererii privind revocarea sa din funcţie, argumentând că demersul lui Tudorel Toader privind revocarea sa este unul nelegal şi că “asistăm la un eseu care nu este juridic, este un colaj de detractări publice la adresa procurorului general”. În schimb, Tudorel Toader i-a reproşat lui Lazăr că, în momentele cheie, a fost plecat în străinătate şi l-a acuzat că ”pune piedici” funcţionării Secţiei de investigare a magistraţilor.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie.

Procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului. În raportul MCV pe 2018, Comisia Europeană a cerut abandonarea procesului de revocare a procurorului general.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *