Bani de la stat pentru salariații supuși anchetelor epidemiologice

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş le reamintește angajatorilor că pot profita de facilitatea suportării de către stat a trei sferturi din salariul de bază al salariaților supuși anchetelor epidemiologice.

Astfel, instituția aduce la cunostinţa angajatorilor faptul că, în baza OUG 120/22.07.2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Trening Compleu Femei big magsalariații a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcțiile de sănătate publică județene beneficiază de acordarea indemnizației prevăzute la articolul XI din OUG nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, adică de 75 la sută din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin a anunțat că Rusia a aprobat pentru folosire primul vaccin pentru COVID-19 din lume

Sprijinul nu poate depăși 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, respectiv 5.429 lei.

”Măsura prevăzută mai sus, se aplică pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

De această măsură nu beneficiază salariații aflați în concediu medical și care primesc indemnizația de asigurări sociale aferentă”, precizează Agenția Juețeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.renasterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *