Benzina, motorina şi ţigările mai scumpe din ianuarie 2021.

Ministerul Finanțelor a publicat miercuri, 2 decembrie, noul nivel al accizelor valabil de la 1 ianuarie 2021. Benzină, motorină și țigările vor fi “campioanele” majorărilor, după ce Guvernul României a decis să crească accizele.

bijuterii femei din argintCarburanții se vor scumpi de la 1 ianuarie cu aproximativ 1,3% sau cu 6 bani pe litru, ca urmare a actualizării nivelului accizelor cu rata inflației, care s-a majorat la 2,5% (septembrie la septembrie), în pofida crizei coronavirusului și a scăderii consumului de benzină și motorină și, implicit, a prețurilor combustibililor.

Ministerul de Finanțe a publicat noul nivel al accizelor aplicabile, potrivit prevederilor Codului Fiscal, de la 1 ianuarie. Acestea vor crește cu aproximativ 2,5%, de la 1,773 la 1,827 lei pe litrul de benzină și de la 1,625 lei la 1,674 lei pe litrul de motorină.

De la 1 ianuarie, aproximativ 55% sau 2,56 lei din prețul plătit de șoferi la pompă pe benzină va intra direct în buzunarul statului ca accize și TVA, companiile rămânând doar cu circa 2 lei pe litrul de combustibil vândut.

Bocanci si Ghete din Piele pentru Barbati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *