BIJUTERII PE PATRU ROȚI LA TIMIȘOARA

Piața Libertății din Timișoara s-a umplut sâmbătă de zeci de bijuterii pe patru roți în cadrul unei noi ediții a Retroparadei Toamnei. Evenimentul a fost organizat de Filiala Timiș a Retromobil Club România, colecționarii expunând peste 60 de mașini de epocă. Pe lângă colecționari din vestul țării, au fost și participanți din țările vecine, precum Ungaria și Serbia. Vedeta ediției a fost un Renault fabricat în 1921, care aparţine unui hunedorean şi a fost achiziţionat în urmă cu trei ani din Belgia.

Vlad Capotescu, organizator:

Am reușit să strângem peste 60 de automobile istorice. Cel mai vechi a venit de la Simeria, un Renault din 1921. Sunt șase participanți din Serbia și 11 din județele limitrofe Timișoarei. Sunt automobile fabricate între 1921 și 1985.  Suntem în al șaptelea an în care ne organizăm în această zonă. În acest an am reușit să mai organizăm un eveniment în premieră, dedicat exclusiv vehiculelor romnești, ”Fabricat în România” se numește

Acesta este ce de-al treilea eveniment din acest an organizat de Retromobil Club România – Filiala Timiş. Anul viitor se va îmbogăţi cu încă un eveniment: „Memorialul 1930 – primul concurs de autovehicule din Banat”, după cum a anuţat Vlad Capotescu, preşedintele filialei. Manifestarea din Piața Libertății s-a încheiat  cu o paradă pe principalele bulevarde, cu destinația Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde, unde a avut loc Șueta Colecționarilor. „Retroparada toameni” a avut loc simultan în 25 de oraşe din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *