BLACK FRIDAY 2018. Valoarea tranzacţiilor online va creşte în acest an cu 30%

Furnizorul de servicii de plată PayU România, liderul pieţei de plăţi online, a anunţat luni că estimează, pentru ediţia de Black Friday de anul acesta, o creştere cu 30% a valorii tranzacţiilor online comparativ cu anul trecut, depăşind 243 milioane de lei (52,13 milioane de euro).

PayU România estimează că 35% din valoarea totală a tranzacţiilor procesate va proveni din plăţile făcute cu un card în rate fără dobândă, scrie news.ro.

“Nu mai este o surpriză că Black Friday este evenimentul cel mai aşteptat în e-commerce. Dacă luăm în calcul valoarea totală a cumpărăturilor online de Black Friday, incluzând aici atât tranzacţiile achitate online, cât şi cele cu numerar la livrare, ne aşteptăm ca întreaga sumă să se ridice la peste 813 milioane de lei”, a declarat Country Manager PayU România, Marius Costin.

“Ultimele statistici arată că 40% din populaţia României cumpără online, iar din aceştia 70% fac achiziţii lunare. Acest lucru indică o maturizare a pieţei de e-commerce şi o constanţă în comportamentul de consum online, iar Black Friday este momentul care indică cel mai bine trendurile în comerţul online”, a spus Costin.

“Produsele IT&C se vor menţine şi anul acesta pe primul loc în topul preferinţelor cumpărătorilor. Conform estimărilor PayU, valoarea medie a coşului de cumpărături se va menţine în jurul valorii de 600 lei, similar cu anul anterior”, se arată în comunicat.

Anul trecut, în platforma PayU au fost înregistrate tranzacţii din 70 de ţări. Persoane din Pakistan, Cipru sau Rusia au cumpărat produse de pe site-urile româneşti care au avut promoţii de Black Friday, potrivit companiei.

Platforma PayU estimează că va procesa peste 50 de tranzacţii pe secundă în momentele de vârf. Printre retailerii din portofoliul PayU care vor participa la ediţia Black Friday de anul acesta se numără eMAG, FashionDays, PC Garage, Altex, Elefant, Flanco, Jysk, Kika, Vivre, F64, iStyle.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *