Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

Bojin intră în forță în campania pentru CJT

Cu un PSD Timiș paralizat de jocuri interminabile, cu filiala Pro România ajunsă la mâna unor combinatori traseiști, foști șoferi ai unor demnitari, pe stânga eșicherului politic din cel mai vestic județ al țării e un haos total. Cel care vrea să pună capăt aventurii este Titu Bojin, fostul președinte al PSD Timiș și al Consiliului Județean Timiș, singurul politician de stânga care are notorietate de peste 90% în vestul țării. În timp ce epigonii săi se luptă pentru supremație, Bojin a acceptat să renunțe la postul de director general al ABA Banat, fiind trecut pe o poziție secundă. Cu toate acestea, la fel ca în 2005, Bojin a gestionat situația complicată din Timiș și Caraș-Severin generată de ploile abundente. În fiecare zi a fost pe teren și a coordonat echipele Administrației Bazinale de Apă Banat.

“In ultimele saptamani ne-am confruntat cu caderi masive de precipitatii in toata tara, dar mai cu seama in zona de vest a tarii. Colegii mei de la ABA Banat sunt in alerta pe toate cursurile raurilor din Timis si Caras-Severin pentru a preveni si atenua eventualele pagube si probleme. Situatia este permanent monitorizata atat din teren, cat si din dispecerate, astfel ca situatia sa poata fi tinuta sub control.
Personal, toata saptamana trecuta am fost in teren, in fiecare zi, de la viitura de la Fardea cat si ulterior la Lugoj, Parta, Graniceri, pana la iesirea din tara a raului Timis. Am fost alaturi de echipele ABA Banat acolo unde apele s-au umflat si au inundat suprafete de teren agricol, drumuri judetene si alte bunuri.
S-a vazut ca investitiile din ultimii ani au atenuat masiv pagubele facute de inundatiile din acest an, asta desi pe raul Timis cota de inundatie a fost depasita cu 11 cm fata de 2005! cand am avut inundatii devastatoare, dupa cum stim. Important este ca nu avem pierderi de vieti omenesti, iar pagubele materiale, repet sunt cu mult diminuate fata de ceea ce putea fi. Vreau sa multumesc colegilor din ABA Banat dar si locuitorilor afectati de inundatii, autoritatilor locale si centrale cat si echipelor ISU care au fost alaturi de noi in aceasta perioada si care cu totii am luptat cu natura, care uneori e greu de stavilit.
Ramanem si in perioda urmatoare in alerta; pericolul nu a disparut complet, deoarece in continuare se anunta precipitatii abundente, insa cu ajutorul lui Dumnezeu si prin implicarea tuturor profesionistilor vom depasi momentul, iar apele se vor retrage in albia lor, a scris Titu Bojin pe Facebook.
În plan politic, Titu Bojin a continuat negocierile cu lideri naționali ai PSD, Pro România, dar și cu cei ai ALDE pentru a coagula o forță județeană capabilă să lupte cu un PNL aflat în ofensivă. În paralel, fostul președinte al PSD Timiș și-a definitivat programul de precampanie și e decis să intre în luptă. “Mizez pe înțelepciunea colegilor mei de stânga și sper că nu vom lăsa județul la mâna unor amatori. Sunt decis să candidez la alegerile din acest an pentru președinția CJT. Am o echipă solidă care mă susține, am experiența necesară și am speranța că timișenii știu să aleagă“, a declarat, recent, Titu Bojin, cel care în 2012 a câștigat prin vot uninomimal președinția CJT din partea PSD. Astăzi, a fost lansată și pagina de Facebook pentru susținerea candidaturii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...