BREAKING NEWS! Vacanță în GRECIA, nouă SCHIMBARE pentru turiștii din România

Grecia introduce noi măsuri de protecție sanitară, după ce în România a explodat numărul de cazuri noi de COVID-19. 

În perioada 28 iulie – 4 august, românii care intră în Grecia pe calea aerului trebuie să prezinte un test COVID negativ. Această măsură fusese instituită doar la granița terestră, din 15 iulie.

”O nouă măsură adoptată de Guvernul Elen! Turiștii din România și din Bulgaria, care intră în Grecia pe calea aerului, trebuie să facă dovada deținerii unui test Covid negativ. Măsura este valabilă pentru perioada 28 iulie – 4 august, urmând a fi re-evaluată în funcție de evoluția situației.” anunță ”Forum Grecia”.

Decizia este publicată în Monitorul Oficial din Grecia, conform sursei citate. Aceste informații nu apar încă pe site-ul oficial travel.gov.gr.

Lovitura este mare mai ales pentru turiștii care aveau bilet cumpărat prin agenții. Unele agenții de turism din România au oferit turiștilor care aveau cumpărat sejur cu autocarul varianta ca, pentru o diferență de aproximativ 400 de lei, să meargă la destinație cu avionul. Acum, cu această nouă condiție, turiștii, care au dat diferența de bani și au rezervat biletele de avion, vor fi nevoiți să prezinte și testul negativ. În plus, în România clinicile sunt depășite de cererea uriașă și nu mai asigură rezultatul în cele 72 de ore de la recoltare, în multe cazuri, așa cum cere Grecia. Pe lângă toate aceste aspecte, sunt deja anunțuri că s-a scumpit testarea COVID, în unele clinici depășind 500 de lei.

sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *