BUGETUL LUGOJULUI A FOST VOTAT

Bugetul Lugojului a fost votat ieri în forma în forma propusă de inițiator, respectiv primarul Francisc Boldea. Cei 17 consilieri locali au avut nevoie de peste două ore pentru ca bugetul să treacă de vot. Bugetul consolidat al municipiului va fi de 226 milioane de lei, însă suma reală aflată la dispoziția administrației lugojene este de 169 milioane lei. Proiectul de buget în forma inițială, propusă de primar a fost aprobat cu majoritate de voturi, inclusiv cele ale opoziției PNL-PMP-USR.

Francisc Boldea,  primarul municipiului  Lugoj (PSD):

Cele cam 100 de milioane din cele 169 sunt pentru investiții și 69 pentru funcționare. Am triplat bugetul la învățământ, de la 2,7 la 8,4 milioane, la sănătate cea mai mare sumă și în general la toate capitolele

Majoritatea social democrată și ALDE nu a acceptat amendamentele venite de la opoziție. Au căzut la vot, pe rând, studiul de fezabilitate privind construirea unui spital nou, achiziția unui tomograf de înaltă performanță, majorarea sumelor alocate pentru branșamente la noua rețea de apă, achiziționare de utilaje pentru curățenia stradală și de deszăpezire.

Francisc Boldea,  primarul municipiului  Lugoj (PSD):

S-au mai făcut unele amendamente de către opoziție care nu au trecut din simplul motiv că o dată ce bugetul a fost propus și este echilibrat nu poți să vii în ziua ședinței să schimbi bugetul. Dau un exemplu. La spital noi dăm 5-6 milioane de lei în fiecare an. Și vii în ședință și spui îl dărâmăm și facem altul nou. C a să faci un spital în România trebuie să ai acordulMinisterului Sănătății, trebuie să treci prin diferite faze

Aproape toate amendamentele au fost propuse având ca sursă de finanțare diminuarea sumelor pentru podul rutier peste râul Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *