Bugetul Timişoarei pe 2019 a fost aprobat, după o şedinţă plină de culoare şi voci ridicate

După circul aferent şi schimburile de replici pline de volum şi culoare, proiectul de buget al municipiului Timişoara a fost aprobat de Consiliul Local, cu 17 voturi pentru. Vă reamintim că reprezentanţii PSD au decis să se abţină de la vot.

Cu luni de zile întârziere, bugetul local al municipiului Timişoara a fost aprobat, marţi, în plenul Consiliului Local Timişoara. Aşa cum era de aşteptat, şedinţa, dar mai ales votul au fost tensionate. Consilierii PSD şi cei ai ALDE, pe de o parte, respectiv primarul Nicolae Robu, pe de altă parte s-au certat pe diferite argumente legate de oportunitatea aprobării proiectului de buget, respectiv pe aprobarea unor amendamente. Laura Chindriş, consilieră ALDE, a întrebat dacă este normal ca bugetul să fie aprobat fără ca proiectul să fi fost dezbătut în Comisia Economică. Primarul Nicolae Robu a contracarat, poate nu folosind cele mai fair play cuvinte, inclusiv „ţaţism”, spunând că proiectul de buget a fost discutat şi aprobat de trei comisii de specialitate, aşa cum cere legea.

După alte contre, strigăte şi amendamente propuse de opoziţie şi nevotate, s-a ajuns la punctul culminant al şedinţei, votul pe buget. Aşa cum au anunţat, consilierii PSD s-au abţinut de la vot, iar în urma procedurii, cu 17 voturi pentru şi nouă abţineri, proiectul a fost aprobat.

Aşadar, de marţi Timişoara are buget. Valoarea acestuia este de 974 milioane de lei, iar componența de dezvoltare alocată pe acest an este de 247 de milioane, aşa cum a anunţat Nicolae Robu. Priorităţile vor fi în acest an educaţia, sănătatea, infrastructura, cea de mobilitate, în special, şi cultura.

sursa:debanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *