Călin Nistor, noul procuror-şef interimar DNA

Călin Nistor va prelua conducerea interimară a DNA. Decizia ar fi fost luată marţi în şedinţa conducerii DNA la care a participat şi procurorul general Augustin Lazăr, în condițiile în care interimatul Ancăi Jurma se încheie, aceasta anunțând că nu mai dorește prelungirea mandatului de șase luni.

Desemnarea sa a fost făcută în urma unei şedinţe care a avut loc la DNA, cu participarea procurorului general Augustin Lazăr.

Nistor preia conducerea DNA după ce Anca Jurma, care a deţinut conducerea instituţiei, a refuzat prelungirea interimatului.

Călin Nistor este procuror şef adjunct al DNA din 10 mai 2013, fiind reînvestit în 2016, iar în perioada 11 martie – 9 mai 2013 a ocupat interimar funcţia de procuror şef al DNA.

Călin Nistor este unul din procurorii cu cea mai mare vechime din DNA, structura centrală, şi a instrumentat dosare importante de-a lungul carierei.

Nistor şi-a început cariera în 1995, când a fost pentru un an procuror la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi timp de patru ani a fost  avocat în Baroul Vâlcea.

Începând din 2000, Călin Nistor a revenit în magistratură, mai întâi tot la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi la Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea (2003-2005) şi la DNA – Structura Centrală (2006-2008).

Din ianuarie 2008 până în 10 martie 2013, Nistor a condus DNA – Structura Teritorială Piteşti, funcţie din care a fost delegat, în 11 martie 2013, în funcţia de procuror şef al DNA.

Călin Nistor a făcut parte din echipa Laurei Codruţa Kovesi, dar relaţiile cu fosta şefă a DNA s-au răcit cu mai bine de un an înainte ca aceasta să fie revocată din fruntea structurii anticorupție pe fondul diferenţelor de viziune privind așa-zisele “abuzuri” din DNA, potrivit g4media.ro. Călin Nistor s-a evidenţiat prin anchetele împotriva fostului şef al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, sau fostului primar din Craiova, Antonie Solomon.

De asemenea, prim-adjunctul DNA, Călin Nistor, a candidat pentru un post de simplu procuror la Secţia de anchetare a magistraţilor.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *