Calvarul românilor care merg în concediu în Grecia!

În acest moment, românii pot intra în Grecia printr-un singur punct de trecere a frontierei, cel de la Kulata-Promachonas.

Asta pentru că autorităţile elene au decis să îi testeze pentru coronavirus, pe cei care intră pe teritoriul lor.

În acest sens a fost amenajat un singur punct de prelevare a probelor, cel de la Kulata-Promachonas, iar testarea nu se face pentru toţi turiştii, ci aleatoriu.

Produse nou adaugate Vara Magazin Big MagChiar şi aşa, la vamă, cozile de maşini pe sensul de intrare se întind pe câţiva kilometri, iar oamenii aşteaptă ore în şir.

“E groaznic! Înaintăm încet pe o singură coloană”, a scris pe facebook, Paul Czernay, un român care stă în aceste momente la coadă.

“Fiți pregătiți cu apă și mâncare, în cazul unor timpi măriți de așteptare!”, este apelul românului care administrează un grupul de facebook ForumGrecia.

Persoanele care sunt testate pentru COVID-19 trebuie să stea în carantină, pentru 24 de ore, timp în care trebuie să primească rezultatele.

“În urmă cu aproximativ 2 ore am intrat în Grecia prin Promachonas (Kulata) cu autocarul un grup de 30 de persoane, (în vamă era destul de aglomerat, majoritatea turişti din România). La vama au solicitat paşapoartele (CI) şi celebra declaraţie cu cod. Nu ştiu în baza căror argumente au oprit 3 colegi de autocar să le facă testul, fără nicio explicaţie, fără nimic (am înţeles ca au fost selectaţi de un soft :)).”, a scris un alt turist român, pe facebook.

În ceea ce îi priveşte pe cei care merg în Grecia cu avionul, sunt cu toţii testaţi, în aeroport.

Este o procedură greoaie, ceea ce face ca turiştii să aştepte la rând până la 5 ore, după care sunt plasaţi în carantină, până la sosirea rezultatelor.sursadevest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *