CANDELE ÎN MEMORIA VICTIMELOR

Lugojenii nu au rămas insensibili la drama celor două fete din Caracal, Alexandra și Luiza, despre care se presupune că au fost omorâte cu bestialitate de suspectul în acest caz, Gheorghe Dincă. La inițiativa actriței Maria Ragobete, câțiva lugojeni   s-au reunit ieri după amiază în fața Teatrului Municipal Traian Grozăvecu, pentru a aprinde o candelă și a pune o floare în memoria celor două fete. Revolta a fost mare față de incapacitatea poliției să elucideze acest caz și față de modul în care Alexandra a fost tratată atunci când a sunat la 112.

Maria Ragobete, organizator:

Suntem foarte revoltați, nici nu avem cum să fim altfel, pentru că este o situație în țara noastră groaznică. Se întâmplă ceva groaznic. Două fete care nici după opt zile nu se știe dacă sunt moarte sau sunt moarte sau sunt vii. Bine ar fi să fie vii. Noi am pus o lumânare pentru ele, dar sperăm să fie vii și să le găsească poliția până la urmă. Dar felul în care s-a vorbit cu fata aceasta la telefon… cum poți tu autoritate care trebuie să ai grijă de românul care crede în tine să vorbești în halul acesta, să o iei la mișto, să nu faci ceva ca să o salvezi, și să știi ca ea suferă și este violată și va fi ucusă dacă nu o găsești și tu îți bați joc de ea și mai și suni după aceea

Și alți lugojeni au venit să aprindă o candelă în memoria celor două fete. Unii dintre ei, părinți de fete, au fost speriați că în orice moment copilul lor ar putea să fie victimă a lipsei de implicare și a conduitei reprezentanților instituțiilor statului.

Am și eu doi copii, am o fetiță și nu m-am gândit niciodată la o asemenea nebunie și că un asemenea lucru ar putea să aibă o consecință atât de tragică. Nu am crezut niciodată că sunând la 112 vom fi tratați într-o manieră lejeră, nu vreau să fac mai multe acuzații că nu sunt în măsură. Sunt doar foarte revoltată și nu înțeleg pentru ce în anumite meserii oamenii care merg acolo să se angajeze, să-și pună timpul lor la dispoziție, nu iau în considerare dacă fac asta din devotament, din pasiune, sau o fac pentru alte motive. În orice caz, frustrarea pe care o simt și durerea sunt fără cuvinte

Deși în jurul orei 18, când lugojenii au reușit să se adune în fața Teatrului a început ploaia, aceasta nu a reușit să strice momentul organizat în memoria celor două victime de la Caracal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *