‘Căpșunarii’ români sunt RECHEMAȚI la muncă în Germania

Primele zboruri transportând muncitori agricoli sezonieri est-europeni în Germania, inclusiv din România, pentru a ajuta la strângerea recoltei de primăvară, în ciuda închiderii graniţelor din cauza pandemiei de coronavirus, au aterizat joi pe aeroporturile din Berlin şi Düsseldorf, relatează dpa, potrivit agerpres.

Se aşteaptă ca muncitori din România, Polonia şi Bulgaria să se numere printre cei de la bordul a două zboruri operate de Eurowings, divizia low-cost a companiei Lufthansa, către Düsseldorf şi unul spre Berlin. Un zbor spre Karlsruhe în sud-vestul Germaniei este aşteptat vineri.

Nu au fost furnizate informaţii cu privire la numărul de muncitori care sosesc cu aceste zboruri.

Ei urmează să ajute la recoltarea sparanghelului alb, o delicateţe de primăvară germană, precum şi a altor culturi.

România le permite muncitorilor sezonieri să părăsească ţara, în ciuda crizei, iar guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiţii stricte, repartizaţi în mod egal în aprilie şi mai, notează dpa.

Până în prezent, au fost înregistraţi 20.000 de muncitori agricoli pentru recoltat, a declarat o purtătoare de cuvânt a Eurowings la Köln.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *