Cartel Alfa solicită demisia ministrului Eugen Teodorovici

Cartel Alfa solicită, luni, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, ale cărui declaraţii şi iniţiative recente sunt considerate contrare angajamentelor în baza cărora PSD a primit un mandat de guvernare. Sindicaliştii fac referire la propunerea privind eliminarea salariului minim pe economie, la modificările propuse pentru Legea zilierilor, dar şi la pachetele de servicii de sănătate diferenţiate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Cartel Alfa, ”Partidul Social Democrat a primit un mandat de guvernare în baza angajamentului că va promova politici care să aducă bunăstare cetăţenilor, să elimine discrepanţele uriaşe din societate, să întărescă serviciille publice şi accesul tuturor cetăţenilor la aceste servicii bazându-se pe echitate şi solidaritatea intra- şi inter- generaţii”.

”Declaraţiile şi iniţiativele recente ale domnului Orlando Teodorovici sunt contrare acestor obiective”, spun sindicaliştii.

Aceştia fac referire la propunerea ministrului de Finanţe de eliminare a salariului minim.

”Salariul minim a rămas singura şi ultima redută în mecanismul redistribuirii care nu a fost distrusă de tăvălugul de măsuri neoliberale pro-capital şi pro-bogaţi (taxarea extrem de mică a capitalului si profiturilor dar mare a muncii, blocarea negocierilor colective etc”, spun sindicaliştii.

De asemenea, aceştia vorbesc despre iniţiativele din Parlament ale lui Eugen Teodorovici.

”Iniţiativele domniei sale în Parlament arată aceeaşi agendă de destructurare a sistemelor de protecţie socială şi împingerea unui număr din ce în ce mai mare de lucrători în precaritate, în folosul prezervării la niveluri maxime a profiturilor. Plx nr. 83/2018 propune extinderea şi mai mult a domeniilor în care pot fi utilizaţi zilierii în locul salariaţilor”, mai spun sindicaliştii.

Aceştia susţin că iniţiativele pentru modificarea legislaţiei elaborate de Ministerul Finanţelor Publice sunt comunicate partenerilor sociali de pe o zi pe alta, fără ca aceştia să aibă timpul necesar să analizeze proiectele şi să formuleze un punct de vedere documentat, în aceste condiţii fiind ”imposibilă realizarea unui dialog real pe subiect”.

Având în vedere toate aceste aspecte Cartel Alfa ”solicită demisia imediată a Ministrului Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *