Connect with us

Hi, what are you looking for?

Diverse

Casca de protecție este obligatorie pentru siguranța ta pe bicicletă! Iată CUM poți pedala în Timiș fără niciun risc!

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar recomandată. Practica demonstrează, însă, că aceasta este vitală pentru a evita rănirea gravă în cazul unei accidentări.

Încă nu se știe dacă Timișoara sau alte orașe mari ale Banatului vor urma exemplul Bruxelles-ului, al cărui centru devine zonă pietonală şi de bicicliști pentru încă două luni de acum înainte, dar un lucru este cert! Dacă îți dorești să mergi pe bicicletă, este indicat să folosești casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a fi în siguranță.

Privește-o ca pe centura de siguranță, pe care o porți  atunci când mergi cu mașina. Rareori este într-adevăr utilă, dar, atunci când este, salvează vieți! Gândirea de tipul ”e liberă strada, pot accelera cât vreau” sau ”e roșu, dar nu vine nimic, așa că trec” este foarte periculoasă, pentru că te determină să fii mai puțin precaut în trafic, mai ales în această perioadă, așa că este absolut necesar să ai o cască atunci când pedalezi.

Descoperă 3 avantaje ale purtării căștii pe bicicletă:

  • Îți protejează capul în caz de accident sau de ploaie

Casca de protecție reduce riscul de rănire gravă la impactul cu o suprafață dură, indiferent că e vorba despre asfalt, despre caroseria unei mașini sau despre un zid de beton. Este suficient să treci o singură dată printr-o accidentare ușoară pentru a realiza cât este de important să te protejezi pe viitor.

Cu fiecare căzătură, devii tot mai precaut, dar și corpul tău mai fragil, întrucât orice accident lasă urme la nivelul genunchilor, al mâinilor sau, în cel mai rău caz, al capului. Dacă vrei să pedalezi fără niciun risc, asigură-te că ai echipamente de ciclism adecvate. Nu pleca niciodată fără cască de protecție și vestă reflectorizantă.

În caz de precipitații, casca te poate proteja parțial de ploaie, în funcție de tipul ei. Există unele cu 2, 4 sau mai multe orificii de ventilație, astfel că gradul de impermeabilitate diferă. În plus, pentru a fi mereu gata de drum, ai nevoie și de lumini de bicicletă, de frâne rezistente și de o mentenanță corespunzătoare a acesteia.

  • Te face mai vizibil în trafic

Alături de vesta reflectorizantă, casca de bicicletă sporește vizibilitatea în trafic, atât în timpul zilei, cât și noaptea. În plus, o poți personaliza în funcție de preferințele tale, existând diverse modele, atât sport, cât și aerodinamice sau elegante, inspirate din designul celor de echitație.

Purtând-o, te evidențiezi în trafic, fiind mai ușor de reperat și de către șoferi, dar și de către pietoni, atunci când ieși la promenadă pe bulevardele orașului.

  • Dai un exemplu celorlalți

În momentul de față, purtarea căștii de protecție pe bicicletă este obligatorie pentru minorii sub 12 ani, așa că, dacă îți duci copilul la școală astfel, poți face și tu același lucru. Vei da un exemplu atât celui mic, cât și altor părinți sau mici bicicliști, pe care îi întâlnești în trafic.

Acestea sunt sfaturile privind utilitatea și obligativitatea purtării unei căști de protecție atunci când pedalezi în oraș sau pe drumuri județene. Astfel, vei fi mult mai relaxat și împăcat știind că ești în permanență protejat.

Sursa foto: shutterstock.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...