CASTRARE GRATUITĂ PENTRU CÂINI ȘI PISICI

Asociația Free Amely din Lugoj organizează în perioada 3 august – 10 noiembrie zece campanii de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile cu și fără stăpân. Campania se derulează în parteneriat cu primăriile și acoperă zona Lugojului, precum și comunele și satele învecinate.

Prima etapă va avea loc în 3 și 4 august la Adăpostul Free Amely dintre Tapia și Măguri. Va continua în 17 și 18 august la Darova, în 31 august și 1 septembrie la Nădrag, în 7 și 8 septembrie la Victor Vlad Delamarina, în 28 și 29 septembrie la Coșteiu, iar în weekendul 4 – 6 octombrie din nou la sediul Free Amely. Următoarele castrări se vor face la Găvojdia în 12 și 13 octombrie, la Boldur în 26 și 27 octombrie, la Știuca în 2 și 3 noiembrie și la Train Vuia în 10-11 noiembrie.  

Echipa Free Amely se va deplasa în satele respective, împreună cu medicii care vor face operațiile de castrare. Tot ceea ce primarii trebuie să le pună la dispoziție este o locație unde această acțiune să se poată desfășura, iar reprezentanții Free Amely au găsit înțelegere din acest punct de vedere.

Elena Balaj,  președinte Free Amely Lugoj:

Da, am găsit înțelegere. Toți au fost foarte receptivi încă din primul moment și pentru asta le mulțumim și ne bucurăm

Numărul de animale castrate într-o zi poate să fie de maxim 35. Dacă sunt mai multe programate, atunci campania din comuna respectivă se va extinde pe două zile. Dacă sunt mai puțini, atunci se va merge în două sate din comuna respectivă.

Tot ce trepuie să facă proprietarii de patrupede este să se înscrie din timp pentru castrare la numărul de telefon 0731/973866. Numărul de animale care pot fi aduse la castrat este nelimitat și pot fi aduși și câinii de pe străzi pentru a fi castrați. Astfel se va evita formarea haitelor, vor fi mai liniștiți și nu se vor înmulți.

Elena Balaj, președinte Free Amely Lugoj:

Proprietarii animăluțelor trebuie să aibă la ei o copie după actul de indentitate și animalul. Nu costă absolut nimic și să se programeze la numărul de telefon afișat pentru a nu zăbovi mult timp. Își fac programări la numărul de telefon și atunci noi le spunem când și unde. Și chiar îi rugăm pe cetățeni și din Lugoj, dar și din sate și comune să sune din timp, pentru că dacă nu pot în localitatea lor de domiciliu să-și facă programare, noi o să-i programăm în alte campanii din această perioadă și pot să vină oriune să-și castreze animalul

Echipa medicală ce va participa la campaniile de sterilizare a animalelor va fi formată din studenți și medici veterinari din Timișoara și va fi coordonată de dr. Maria Magyar. De asemenea, vor da o mână de ajutor și câțiva voluntari.

3 – 4 august: Adăpostul Free Amely

17 – 18 august: Darova

31 august – 1 septembrie: Nădrag

7 – 8 septembrie: Victor Vlad Delamarina

28 – 29 septembrie: Coșteiu

4 – 6 octombrie: Adăpostul Free Amely

12 – 13 octombrie: Găvojdia

26 – 27 octombrie: Boldur

2 – 3 noiembrie: Știuca

10 – 11 noiembrie: Traian Vuia

Înscrieri pentru castrarea animalelor:

Telefon: 0731/97.38.66

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *