Cazurile de infectări cu SARS Cov 2 la Lugoj se înmulțesc.

Cazurile de infectări cu SARS Cov 2 la Lugoj se înmulțesc. 11,53% din cei verificați au fost găsiți pozitivi doar la ultimele teste efectuate în spital, în urmă cu două zile.

CITEȘTE ȘI: Permise de conducere false ! Percheziții de amploare în vestul ţării, dar şi în alte județe.

”Situația poate fi numită gravă. Luni, la ultimele teste la care s-a aflat rezultatul, au fost găsiți 15 noi pozitivi din 130 de teste. Faceți voi procentul, e peste 10%. De fapt, au fost 17 pozitivi, dar două teste care au ieșit din nou au aparținut unor pacienți ai noștri de la Spital, deja testați. La ora actuală avem 20 de infectați internați în spital. 16 sunt pe Secția de Infecțioase (cu o capacitate de 26 de paturi) și patru, în stare mai severă, pe ATI”, a declarat dr. Erwin Floroni, directorul SML, pentru ”Redeșteptarea”.

Acesta și-ar dori vești mai bune, dar crede că nu vom avea parte de ele în acest an.

”Niciodată, nici în timpul stării de urgență, nu am avut la nivel de țară cifre așa mari, de peste 3.000 de infectați pe zi. Suntem cert în valul doi al pandemiei și mă aștept, dacă lucrurile merg tot așa, să atingem peste două săptămâni, nivelul de 5.000 de infectați. Problema este că suntem deja aproape de limita de paturi disponibile, deși am externat foarte mulți”, a declarat dr. Floroni.

Mai mult decât atât, acestea nu sunt toate testările care se fac pe municipiul Lugoj. Alți pozitivi sunt detectați și în urma testelor efectuate de SAJ – Serviciul Județean de Ambulanță.

Desigur, există o problemă în ceea ce privește statistica infectărilor pe municipiu, pentru că numărul locuitorilor care se află efectiv în Lugoj nu se știe cu exactitate.
sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *