Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Ce vor trebui să poarte elevii şi studenţii în noul an şcolar.

Fără măști textile. Mai sunt doar câteva săptămâni până la începerea noului an școlar, iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, face un apel către profesori și elevi să țină cont de toate măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în unitățile de învățământ. Oficialul a subliniat că în școli vor fi interzise măștile textile. Iată ce vor trebui să poarte elevii şi studenţii în noul an şcolar!

set trening model vara mama copiiMăştile textile vor fi interzise în școli și facultăți

Ioana Mihăilă a declarat, marți, 24 august, că elevii și studenții vor fi obligați să poarte doar măști de uz medical. Aceasta a ținut să precizeze că se va mai mai permite utilizarea de măști textile.

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a spus Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul a vorbit despre pregătirea noului an școlar. Aceasta a amintit că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

Masca este obligatorie doar în spațiile închise

Dacă incidența va depăși această limită, ministrul a spus că există varianta ca învățământul să revină la online. O altă variantă este aceea de a trece în online doar elevii nevaccinați și netrecuți prin boală. Momentan, toții elevii se vor întoarce fizic la școală și sunt rugați să respecte măsurile de siguranță.

Masca este obligatorie la școală doar în spațiile închise. În spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde va fi destul de dificil să se păstreze distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție“, a mai adăugat Ioana Mihăilă.

Balsam detergent haine Magazin Big Magsursa: impact.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...