Cehia are din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19

Cazurile de contaminare cu noul coronavirus au depăşit pragul de 16.000 joi în Cehia, în contextul în care recrudescenţa contagierilor continuă, relevă date ale Ministerului Sănătăţii ceh, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Cehia, ţară din Europa Centrală cu 10,7 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o creştere a numărului de contaminări în luna iulie în mai multe focare din ţară, în special într-o regiune minieră din est şi mai recent la Praga, care a raportat marţi un record zilnic de 101 cazuri.

elefant.ro Odată cu creşterea numărului de contaminări, guvernul şi responsabilii din sănătate au încercat să consolideze programul „Carantinarea inteligentă” în ţară pentru a urmări persoanele infectate şi a depista contactele acestora.

Ministerul Sănătăţii a prezentat de asemenea joi planuri de intensificare a capacităţii de testare. Cehia a efectuat 7.413 de teste marţi, cele mai multe de la mijlocul lunii mai.

Ministerul a înregistrat 278 de cazuri în toată ţara miercuri, a doua cea mai mare creştere zilnică în iulie.

În total, Cehia a înregistrat 16.093 de cazuri de la declanşarea epidemiei în martie, cu 11.429 însănătoşiri până în prezent şi 374 de decese cauzate de boala COVID-19.

De la ridicarea izolării stricte la nivel naţional impuse în luna martie, autorităţile s-au angajat să evite măsuri viitoare similare la nivelul întregii ţări şi au căutat în schimb să lupte împotriva focarelor la nivel local.

În pofida creşterii numărului cazurilor zilnice, numărul persoanelor spitalizate este de 120, departe de perioada de vârf din aprilie când erau aproape 400.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *