Connect with us

Hi, what are you looking for?

Diverse

Cele 14 lecții învățate de miliardarul Bill Gates din pandemia noului coronavirus

Intr-o recentă scrisoare deschisă publicată de ziarul britanic The Sun, miliardarul american Bill Gates, inventatorul Microsoft, si recent, donator a peste 100 de milioane de dolari pentru lupta cu noul coronavirus, afirma ca în ciuda haosului creat, exista un scop spiritual pentru care au loc toate aceste lucruri.

Acesta a enumerat in scrisoarea sa nu mai puțin de 14 lecții pe care le-a învățat până acum din lupta cu COVID-19. Iată-le:

1) Ne reamintește că toți suntem egali indiferent de cultura, religia, ocupația, situația financiară sau faima pe care o avem. Boala aceasta ne tratează pe toți în mod egal, ceea ce ar trebui să facem si noi unii cu alții.

2) Ne reamintește că toți suntem inter-conectați și ceea ce afectează o persoană are efect asupra altei persoane. Ne reamintește că falsele granițe pe care le-am creat au o valoare prea mică, pentru că virusul nu are nevoie de pașaport.

3) Ne reamintește cât de prețioasă e sănătatea noastră și cât de mult am neglijat-o consumând alimente de proastă calitate nutritivă si am băut apă contaminată cu tot felul de chimicale.

4) Ne reamintește de scurtimea vieții si de ceea ce e mai important pentru noi să facem, să ne ajutăm unii pe alții, în special pe cei bolnavi și bătrâni. Scopul nostru nu e să cumpăram role de hârtie igienică.

5) Ne reamintește cât de materialistă a ajuns societatea noastră și că în vremuri grele ajungem să ne gândim doar la lucrurile esențiale de care avem nevoie (hrană, apă, medicamente) și nu la luxul vieții pe care îl prețuim adesea în mod inutil.

6) Ne reamintește cât de importantă este viața de familie și casa și cât de mult au fost neglijate acestea. Pandemia ne forțează să stăm acasă ca să ne refacem familiile și să ne întărim unitatea acestora. Aceasta este adevarata noastră muncă.

7) Ne reamintește deasemenea că adevarata noastră muncă nu este serviciul și slujba, ceea ce facem în mod banal, ci ceea ce am fost creați să facem.

8) Adevarata noastră muncă / slujbă este să avem grijă unii de alții, să ne protejăm unii pe alții și să ne fim de ajutor unii altora.

Ne reamintește că trebuie să ne verificăm și să ne ținem egoismul / egoul sub control. Ne reamintește că indiferent cât de mari ne credem sau cât de mari cred alții că suntem, un virus poate bloca o lume întreagă.

9) Ne reamintește că putem alege să cooperăm și să îi ajutăm pe alții, să dăm, să împărtășim, să ajutăm și să ne sprijinim unii pe alții sau putem alege să fim egoiști, să ținem la lucrurile noastre și să avem grijă doar de noi. Într-adevăr, în momentele dificile ni se descoperă adevarata natură.

10) Ne reamintește că putem avea răbdare sau putem să ne panicăm. Putem înțelege că astfel de situații au mai avut loc de-a lungul istoriei și vor trece, sau ne vom panica și vom vedea acest lucru ca fiind sfârșitul lumii și ca urmare mai mult rău și durere decât bine.

11) Ne reamintește că pandemia aceasta poate deveni fie un sfârșit, fie un nou început. Timpul acesta poate fi folosit pentru reflecție si înțelegere, pentru a învața din propriile greșeli, sau poate fi începutul unui ciclu ce va continua până când în final vom învața lecția vieții pe care o avem de învățat.

12) Ne reamintește că planeta pământ e bolnavă. Ne reamintește că trebuie să urmărim ritmul defrișării pădurilor în lume, la fel de urgent cum observăm viteza cu care rolele de hârtie igienică dispar de pe rafturi. Suntem bolnavi și fiindcă pământul pe care trăim e bolnav.

13) Ne reamintește că după fiecare dificultate, va veni eliberarea. Nu avem voie să ne panicăm, totul va trece și în final va fi bine.

14) Ne reamintește că acolo unde mulți văd noul coronavirus / COVID-19 ca pe un mare dezastru, eu prefer să îl văd ca pe “o mare corecție”. Ne este trimis să ne reamintească lecțiile importante pe care se pare că le-am uitat și ține de noi dacă le vom învața sau nu.

de Ovidiu Petric

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...