Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Centrele de vaccinare ar putea fi închise.

Valeriu Gheorghiţă a transmis o adresă către toate Direcţiile de sănătate publică din ţară privind propuneri de reducere a programului de lucru sau chiar sistarea temporară a activităţii în unele centre de imunizare.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a vaccinării anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a explicat că direcția respectivă a fost transmise în contextul în care 45% din acestea au o activitate „medie” şi „scăzută”.

„Am făcut o evaluare, cu ajutorul colegilor din CNCAV, a activităţii şi eficienţei centrelor de vaccinare din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare. 45% din aceste centre au o activitate medie şi scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului. Ca atare, pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare, ieri am transmis către toate Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti o adresă prin care rog reevaluarea activităţii centrelor de vaccinare, cu mai multe propuneri”, a declarat marți Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Victoria.

Este vorba despre o reducere a programului de lucru sau chiar sistarea temporară a activităţii

De asemenea, acesta a explicat că este vorba despre o reducere a programului de lucru sau chiar sistarea temporară a activităţii.

„Pe de o parte, fie de reducere a programului de lucru în acele centre şi constituire de echipe mobile care să vaccineze fie în activităţile de vaccinare door to door, din uşă în uşă, în mod deosebit în mediul rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare ce presupun deplasarea unor echipe mobile sau, în anumite centre care nu mai au adresabilitate, chiar sistarea temporară a activităţii acestora, tocmai pentru a fi eficienţi în ceea ce priveşte persoane vaccinate, respectiv costuri”, a completat şeful CNCAV.

Parfumuri de Firma pentru Femei si Barbati Magazin Big MagTotodată, acesta a adăugat că în momentul de față nu mai sunt centre de vaccinare anti-COVID care să aibă listă de aşteptare. Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, funcţionează 1.144 de fluxuri de vaccinare cu ser de la compania Pfizer, 153 de fluxuri – Moderna, 154 de fluxuri – AstraZeneca şi 48 de fluxuri – Johnson&Johnson, în afară de cabinetele de medicină de familie şi evenimentele de tip maraton.
capital.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...